"banner

Na de afzegging van DIOS-doelman Rinse Klinkenberg zat Hillegom met de handen in het haar. Op zeer korte termijn moesten de blauw-witten op zoek naar een nieuwe doelman. De oplossing diende zich aan met de aanmelding van ‘good old’ Marc Hogervorst bij de club. De goalie, die in het verleden keepte voor FC Omniworld, FC Dordrecht, Ajax en VVSB, maakt daarmee zijn comeback op de velden. ,,Het kriebelde om weer te gaan keepen”, zegt hij zelf over zijn opvallende move naar de Hillegommers. 

Over drie weken wordt Hogervorst 39 jaar, maar in het geval van de oud-prof is leeftijd slechts een cijfer. Als personal trainer timmert hij flink aan de weg en sinds kort heeft hij zelfs een tweede gym geopend in Hillegom. Mede door zijn beroep zit het wel goed met de fysieke gesteldheid van de dertiger. ,,Ik heb vanaf mijn negentiende fulltime gevoetbald, dus sporten zit er bij mij sowieso goed in. Ik vind het geen straf om lekker aan de slag te gaan.”

,,Ik wilde toen in 2011 weg bij VVSB en was in principe rond met Quick Boys.”

Op de vraag of hij in juli fit aankomt bij zijn nieuwe club antwoordt hij volmondig: ja. De doelman heeft al een paar jaar niet gekeept, maar barst nog van de ambities. Als routinier tussen de palen moet hij er komend seizoen voor zorgen dat de organisatie in de achterhoede van Hillegom goed staat. ,,Ik denk dat coachen en het neerzetten van de organisatie één van mijn kwaliteiten is. Ook door mijn ervaring in het betaalde voetbal is dat denk ik geen probleem.”

Oude nest 
De Hillegommer begon ooit in de jeugd van SIZO. Van een doorbraak in het vlaggenschip kwam het nooit, omdat hij al snel werd opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. Via die route verdiende hij zijn sporen in het betaalde voetbal. Na avonturen bij FC Omniworld en FC Dordrecht zei de doelman het profvoetbal gedag. Hij tekende bij VVSB, maar in 2011 nam hij na twee seizoenen afscheid op De Boekhorst. Komend seizoen maakt hij na acht jaar weer zijn rentree op de amateurvelden. Deze keer op De Zanderij in Hillegom.

,,Ik wilde toen in 2011 weg bij VVSB en was in principe rond met Quick Boys”, vertelt Hogervorst. ,,Ik zou daar gaan keepen, maar we waren toen te laat met de overschrijvingen. De KNVB gaf uiteindelijk geen toestemming en ik zag het niet zitten om terug te keren bij VVSB. Daarna besloot ik om mijn eigen bedrijf op te richten en op lager niveau te gaan voetballen.”

Op niveau
Dat laatste deed hij bij SIZO in Hillegom. Bij die club speelde hij in het eerste elftal met zijn vrienden. Niet als keeper, maar als rechtshalf. In diezelfde periode was hij druk bezig met het ondernemerschap. Voetbal kwam dus op het tweede plan terecht. ,,Ik ben in een vriendenteam gaan keepen bij Ajax (zat.). Daar speelden we met wat oud-spelers uit de jeugd in de Reserve Eerste Klasse. Dat was erg leuk, maar het begon weer te kriebelen om op niveau te keepen.”

,,We hebben een leuke groep, een fantastisch complex en ik denk dat er meer dan de Tweede Klasse in zit.”

Omdat er nood aan de man was bij Hillegom trok het bestuur aan de bel. Daarom kwam men uiteindelijk uit bij de ervaren sluitpost. ,,Ik ken Ron (Bouman, red.) van mijn periode bij FC Lisse. Hij was toen de eerste keeper en ik kwam als achttienjarige bij de selectie. Nadat er een keeper had afgezegd, heeft het bestuur gebeld en begon ik na te denken. Voor mij was het nu of nooit. Ook omdat de overschrijvingstermijn bijna was afgelopen. Het is voor mij toch bijzonder. Eigenlijk keer ik een soort van terug op het oude nest en dat vind ik mooi. Er lopen bij Hillegom toch veel mensen die ik nog ken van vroeger.”

Te vroeg gestopt 
Bij de tweedeklasser wil de oud-prof voor het hoogst haalbare gaan. Niet alleen persoonlijk, maar ook met het team wil hij presteren. ,,Ik denk weleens dat ik te vroeg gestopt ben, want ik voel me nog onwijs goed. Ik heb altijd gezegd dat ik tot mijn veertigste zou gaan keepen, maar voor m’n gevoel kan ik nog een paar jaar mee. We hebben een leuke groep, een fantastisch complex en ik denk dat er meer dan de Tweede Klasse in zit. Ik ga ervoor zorgen dat ik straks topfit binnenkom bij de club.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Routinier Hoogkamer (38) trekt voetbalschoenen weer aan


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)