Petra Hogewoning heeft met de Oranje-vrouwen op het WK verloren van China (0-1). De winnende goal van de Chinezen viel in blessuretijd. Hogewoning was een halfuur eerder al gewisseld.

Hogewoning en Oranje hadden de eerste helft de handen vol aan China. De linksachter kwam na ruim dertig minuten goed weg toen een (lichte) overtreding in het eigen strafschopgebied niet werd bestraft. Na de theepauze ging het aanvankelijk niet beter. Hogewoning werd gewisseld voor teamgenote bij Ajax Merel van Dongen. Halverwege de tweede helft ontworstelde Oranje zich wel onder de druk, maar het leidde niet tot succes.

De Oranje-vrouwen debuteren op het WK. Zondag werd de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland met 1-0 gewonnen. Nederland sluit de groepsfase af tegen gastland Canada. Hogewoning kan dan haar honderdste interland spelen.