"banner

Een speld kon je horen vallen zo’n tien minuten voor tijd op De Zanderij. Het was het moment dat sv Hillegom in eigen huis een ‘klutsgoal’ kreeg te incasseren van SV Hoofddorp (0-1). De thuisploeg voetbalde naar behoren en kreeg de kans om de tweede overwinning van het seizoen binnen te halen. Door de nederlaag lijkt het een lastig karwei te worden voor de Hillegommers om zich te handhaven in de Eerste Klasse. ,,Het is moeilijk om er niet moedeloos van te worden”, concludeerde Arend Jan Kranenburg na afloop.

De bal werd uit een standaardsituatie niet voldoende weggewerkt door de Hillegommers. Aanvoerder van Hoofddorp, Wibout de Vetten, schoot op de rand van de zestienmeter richting het Hillegomse doel. De bal werd op het laatste moment aangeraakt door een Hillegommer en daardoor dwarrelde de bal de goal in: 0-1.

Stilte op De Zanderij
Een doodse stilte viel op De Zanderij. De toeschouwers zagen tachtig minuten lang dat de thuisploeg een kans maakte op een overwinning. Kranenburg en zijn mannen waren ook de dominerende ploeg. Hoofddorp liet slechts bij fases zien tot wat het in staat was.

Overigens ontsnapte de thuisploeg een minuut daarvoor al aan een achterstand. Invaller bij de Hoofddorpers, Revelinio Vermeer, dacht van dichtbij Hillegom-doelman, Rahim Gök, te passeren, maar de benen van de sluitpost zorgde ervoor dat het leer over de goal verdween.

,,Als ik zie hoe die goal valt, dan maakt het, het wel vervelend. Echt een ‘schijtgoal’. Een rollertje van de zestien die toevallig tegen Peter van Leeuwen z’n voet aankomt.”

Arend Jan Kranenburg

Vol verbazing en ongeloof moest Hillegom opzoek naar de gelijkmaker. Het publiek droop al langzaam af. Hillegom wist uiteindelijk de gelijkmaker niet te maken. Wederom stond de ploeg na afloop met lege handen. De trouwe aanhangers van de thuisploeg zagen dat er wéér een mogelijkheid op punten om zeep was geholpen. Dat viel echter moeilijk te verwijten aan de spelers op het veld. Arbeid werd verricht en kansen werden gecreëerd.

Kansen op de openingstreffer

De ‘blauw-witten’ begonnen goed aan de wedstrijd. Nadat Danny van der Berg uit een hoekschop over had gekopt, was het Jasper van Trigt die dichtbij de openingstreffer was. Zijn inzet werd gepareerd door Hoofddorp-doelman Donovan Partosoebroto. Voor de rust was Van Trigt wederom dichtbij een treffer. Zijn vizier stond alleen niet op scherp.

Na de thee werd de grootste kans van de wedstrijd gemist door Niels de Jong. De middenvelder van Hillegom werd een niet te missen kans geboden door Mitchell van der Paard. De Jong knikte van dichtbij naast. Wederom was het ongeloof te horen op de tribunes. Al snel werd er gevreesd voor een doem-scenario. Niet wetende dat het alsnog uit zou komen.

Een kwartier voor tijd was Van der Paard dichtbij de 1-0. De bezoekers verwerkten een hoge bal niet goed en daardoor kon de middenvelder klaarleggen voor een schot. De Hillegommer besloot met gevoel de bal te plaatsen, maar zag dat zijn inzet door de verdediging werd gekeerd. Niet veel later viel de 0-1.

Niels de Jong legt van een meter of twintig aan voor een schot

De teleurstelling was na afloop duidelijk zichtbaar. Sommige spelers liepen vloekend het veld af en anderen wisten niet wat ze moesten zeggen. Alweer werd het doodstil op het sportcomplex van de Hillegommers. Van der Berg en Van der Paard liepen gezamenlijk het veld af. Het besef dat, misschien wel, de laatste strohalm niet werd gepakt, deed pijn voor de spelers.

Moedeloos
Ook Kranenburg moest even zoeken naar een reactie na afloop. Het was al de derde keer na de winterstop dat zijn ploeg een tik kreeg te verwerken tegen een concurrent om degradatie. Ondanks de nederlaag en de negatieve spiraal, behield Kranenburg het vertrouwen in zijn ploeg na afloop. Hij loofde ook de wijze waarop zijn ploeg op zondagmiddag zich presenteerde aan de aanwezige supporters.

,,Het is moeilijk om er niet moedeloos van te worden. Dit vraagt namelijk wel wat van je incasseringsvermogen.”

,,Als ik de wedstrijd snel samenvat, dan vind ik dat wij wel de betere partij zijn geweest”, waren zijn eerste woorden na afloop. ,,We hebben meer kansen gecreëerd en we waren in de eerste helft echt dominant. In die 45 minuten hadden we de wedstrijd meer naar ons toe moeten trekken. In de tweede helft vond ik het wat gelijkwaardiger en kregen we enorme kansen met Mitchell (Van der Paard, red.) en Niels (De Jong red.).”

,,Als ik zie hoe die tegengoal valt, geeft dat een nog vervelender gevoel. Echt een ‘schijtgoal’. Een rollertje van de zestien die toevallig tegen Peter van Leeuwen z’n voet aankomt. We hebben nog twaalf wedstrijden en we moeten een manier vinden om wel punten te behalen. Voetballend vind ik dat we die manier hebben gevonden, want we spelen erg vrijuit. Het is moeilijk om er niet moedeloos van te worden. Dit vraagt namelijk wel wat van je incasseringsvermogen.”

SV Hillegom – SV Hoofddorp 0-1 (0-0) 80. De Vetten 0-1.

Hillegom: Gök, Meiland, Van der Berg, De Groot, Van Leeuwen, Van der Paard, Pijpers, De Jong, Ryan Van Trigt, Van Dongen (70. Turenhout)