Het buiten kijf dat Purmersteijn – SV Hillegom dé kraker van de zondag is. Maar ook voor SJC staat er tussen twee hoofdgerechten door een belangrijk duel op het menu. Het is misschien geen creme de la creme, maar zeker wel belangrijk om bovenin mee te blijven doen.

SJC speelde vorige week tegen koploper ADO ’20 (2-2) en treft volgende week Silvolde, de inmiddels gedeelde lijstaanvoerder. Tussen de bedrijven door treden de Noordwijkers zondag aan tegen MSC, de nummer dertien van de ranglijst. De club uit Meppel verzamelde twaalf punten uit dertien duels. Dat zijn er negen minder dan SJC, dat achtste staat.

Maar er is voor de zwartwitten uitzicht naar boven. Nummer drie Hollandia heeft maar twee punten meer en de achterstand op het duo koplopers bedraagt zes punten. Op de Lageweg is inmiddels duidelijk geworden dat Sjaak Polak volgend seizoen de scepter zwaait. Hij volgt straks Kees Zethof op. De geboren Zilker staat erom bekend geen doelstellingen uit te willen spreken. Maar vooralsnog doet zijn ploeg het prima in de Hoofdklasse.

Kaskraker
In 1A gaat SV Hillegom op bezoek bij Purmersteijn, de club die graag naar de Hoofdklasse wil. De Hillegommers, nieuw in de Eerste Klasse, tellen hun zegeningen met een tweede plaats. De ploeg van Arend Jan Kranenburg presteert spectaculair en krijgt nu de beloning in de vorm van een topwedstrijd. Een aderlating is dat Jeroen Dedel het duel moet missen vanwege een gebroken duim.

Purmersteijn – SV Hillegom kwam al in een aparte voorbeschouwing met Daan Ruigrok aan bod. Klik daarvoor hier.

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude