Het buiten kijf dat Purmersteijn – SV Hillegom dé kraker van de zondag is. Maar ook voor SJC staat er tussen twee hoofdgerechten door een belangrijk duel op het menu. Het is misschien geen creme de la creme, maar zeker wel belangrijk om bovenin mee te blijven doen.

SJC speelde vorige week tegen koploper ADO ’20 (2-2) en treft volgende week Silvolde, de inmiddels gedeelde lijstaanvoerder. Tussen de bedrijven door treden de Noordwijkers zondag aan tegen MSC, de nummer dertien van de ranglijst. De club uit Meppel verzamelde twaalf punten uit dertien duels. Dat zijn er negen minder dan SJC, dat achtste staat.

Maar er is voor de zwartwitten uitzicht naar boven. Nummer drie Hollandia heeft maar twee punten meer en de achterstand op het duo koplopers bedraagt zes punten. Op de Lageweg is inmiddels duidelijk geworden dat Sjaak Polak volgend seizoen de scepter zwaait. Hij volgt straks Kees Zethof op. De geboren Zilker staat erom bekend geen doelstellingen uit te willen spreken. Maar vooralsnog doet zijn ploeg het prima in de Hoofdklasse.

Kaskraker
In 1A gaat SV Hillegom op bezoek bij Purmersteijn, de club die graag naar de Hoofdklasse wil. De Hillegommers, nieuw in de Eerste Klasse, tellen hun zegeningen met een tweede plaats. De ploeg van Arend Jan Kranenburg presteert spectaculair en krijgt nu de beloning in de vorm van een topwedstrijd. Een aderlating is dat Jeroen Dedel het duel moet missen vanwege een gebroken duim.

Purmersteijn – SV Hillegom kwam al in een aparte voorbeschouwing met Daan Ruigrok aan bod. Klik daarvoor hier.

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS14.00SJC
Districtsbeker
Hillegom14.00HBC
ROAC14.00Foreholte
Teylingen14.00VUC
Van Nispen (zon.)14.00REMO