Nederland kent zeventien miljoen bondscoaches. De Bollenstreek kent zo’n 150.000 hoofdtrainers. Iedereen verzint z’n eigen opstellingen. Staat Joost Leonard gelijk in de basis bij FC Rijnvogels? Geeft Kees Zethof ‘Dida’ en Manuputty gelijk weer een plekje en start Ter Leede met nieuwkomer Ian van Otterlo? Wij willen het weten, de hoofdtrainers weten het..

Het zijn de heerlijke inleidende beschietingen van een nieuw seizoen in de Hoofdklasse. Het eerste officiële moment om spelers aan het werk te zien bij FC Rijnvogels. En starten Noordwijk en Ter Leede met dezelfde gezichten, als dat ze deden in de KNVB-beker?

‘De trainer van het elftal is Benno Nihom. Hij is tevens trainer van Ajax Vrouwen.’

Noordwijk start de competitie met een thuisduel tegen de zaterdagtak van AFC. Enkele jaren geleden werd in de Amsterdamse bestuurskamer besloten de zaterdagtak serieuzer te gaan nemen. Het moest een elftal worden voor jonge talenten die net niet het zondagselftal konden halen. Normaliter vlogen deze spelers uit, nu krijgen ze hun kans op zaterdag.

De bekendste speler is misschien wel Daan Sutorius. De middenvelder speelde jaren in de zondagtak in de Topklasse en Tweede Divisie. De trainer van het elftal is Benno Nihom. Hij is tevens trainer van Ajax Vrouwen. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Duinwetering.


Daan Sutorius (l) en Koen Bosma vieren een goal tegen VVSB

FC Rijnvogels reist af naar Zwaluwen. De ploeg uit Vlaardingen is een stabiele hoofdklasser. Sinds de promotie naar de Hoofdklasse in 2011 eindigde de ploeg steevast in de middenmoot. De competitieresulaten van FC Rijnvogels zijn een stuk grilliger de afgelopen jaren.

In 2014 werd de ploeg kampioen in de Eerste Klasse. Na twee jaar in de Hoofdklasse behaalde de vereniging vorig jaar de Derde Divisie. Het verblijf in die divisie duurde niet lang. Na een jaar degradeerde de club weer terug naar de Hoofdklasse. Hoe de vernieuwde ploeg er dit jaar voor staat is nu nog de grote vraag. Het elftal van Hein van Heek kende in ieder geval een goede oefencampagne.

‘De twee clubs kwamen elkaar 23 jaar geleden voor het laatst tegen.’

De voorbereiding van Ter Leede was eigenlijk net zo succesvol. Als klap op de vuurpijl behaalden de Sassenheimers een ruime week geleden de KNVB-beker door eerst DHC in de voorronde te verslaan en daarna het Haagse Quick. In de eerste ronde van het bekertoernooi speelt het tegen streekgenoot Katwijk.

Ter Leede opent het seizoen in een uitwedstrijd tegen Rijsoord. De twee clubs kwamen elkaar 23 jaar geleden voor het laatst tegen. De Sassenheimers wonnen destijds met 0-4 in Rijsoord. Thuis werd het helemaal een Sassenheims feestje. Op De Roodemolen werd het destijds 7-2.

Foto FC Rijnvogels: Kooltuinstrijders


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom