Normaliter is het bij SJC niet zo’n verrassing wie er onder de lat staat. De afgelopen jaren kreeg Kevin Schelvis daar de voorkeur. De lange doelman bewees ook lang het gelijk van z’n trainers. De ploeg oogstte de laatste jaren lof vanwege de prestaties, waaronder die van de doelman. Ook dit jaar is SJC één van de minst gepasseerde ploegen in de Hoofdklasse. Ook zondag tegen Purmersteijn liet Schelvis geen bal door. Maar de Noordwijkers scoorden zelf ook niet. In Purmerend bleef het 0-0.

Toch bleef een het een week lang de vraag of de Noordwijker weer op goal mocht, of dat zijn vervanger van vorig week Robin Otten misschien nog een extra kans zou krijgen van zijn trainer: Sjaak Polak. Enkel de Hagenees en diens assistenten zullen het antwoord hebben geweten.

,,Zelfs ik wist het echt nog niet tot zondag 12:00 uur”, vertelt Schelvis eerlijk. ,,Sjaak houdt ons graag scherp, vertelt ons vaak genoeg dat de concurrentie op de loer ligt. Ook voor mij. Toch ben ik blij dat ik na mijn rode kaart tegen DHC nog genoeg credits heb bij de trainer, dat ik gewoon zelf mocht starten.”

,,Ik zei tegen David (Verweij red.) dat ik van hem het kunstje heb afgekeken.”

En in Purmerend eiste nota bene Schelvis zelf een hoofdrol op. De doelman behoedde zijn ploeg voor een tegengoal door een penalty te stoppen in Noord Holland. ,,Ja, maar wel één die ik ook zelf veroorzaakte. Gelukkig kon ik mij fout direct goed maken. Ik zei tegen David (Verweij red.) dat ik van hem het kunstje heb afgekeken”, lacht Schelvis.

Spelletje
De doelman doelt daarmee op de bizarre gebeurtenis bij DHC. Daar werd Schelvis met rood van het veld gestuurd en kreeg de thuisploeg een penalty. Omdat SJC op dat moment al drie keer had gewisseld moest veldspeler Verweij op de goal. In de blessuretijd stopte hij de penalty en werd hij in Delft even de gevierde man.

De keeper van Purmersteijn bokst de bal weg voordat Mike Verhoek gevaarlijk kan worden

,,Zal je altijd zien dat ik ‘m niet zou stoppen gisteren, krijg je dat verhaaltje weer, haha. Dan gaan ze roepen: hij pakt ‘m wel, en jij niet”, kan Schelvis er achteraf allemaal om lachen. ,,Net als dat David toen vertelde ben ik ook een beetje het spelletje aangegaan met de speler en dook ik de goede hoek in. In de Districtsbeker had ik al een pingel gehouden, maar ging de rebound er in. Nu kon ik de bal genoeg naar de zijkant stompen.”

Hoewel de thuisploeg dus de grootste kans van de wedstrijd verprutste, had SJC zelf eerder het duel op slot moeten gooien vond de ‘goalie’. Maar waar SJC eerder dit seizoen het net vooral via Tom Duindam makkelijk vond, daar gaat het nu de laatste paar duels een stuk lastiger.

,,We misten ook wel een paar jongens. Jeroen Dedel, Jordy Groot, Tom Broekhuizen en Marvin Sloos konden allemaal niet spelen.”

,,Ze vallen niet zo makkelijk meer. In de laatste drie duels hebben we maar één keer gescoord. Dat is niet des SJC’s. We misten ook wel een paar jongens. Jeroen Dedel, Jordy Groot, Tom Broekhuizen en Marvin Sloos konden allemaal niet spelen. Maar dan nog steeds stond er een prima elftal, dat gewoon in Purmerend had moeten winnen.”

,,Het moet ook af en toe een beetje mee zitten. Tegen DHC stond er een keeper die de wedstrijd van z’n leven keepte en nu tegen Purmersteijn was het in de eindfase net even niet goed genoeg. Pas als je geen kansen creëert moet je jezelf zorgen gaan maken.”

Foto’s: Johanna Wever
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)