Diederick Hoogerwaard kwam in de zomer van 2018 vol verwachting naar FC Rijnvogels. De middenvelder kwam in zijn vijfde seizoen bij Noordwijk niet meer in de plannen voor en dus koos de Amsterdammer voor de club van Jimmy Simons. Maar afgelopen jaar belandde de 28-jarige voetballer in een doolhof van spierscheuringen. Dit seizoen is alles anders en voetbalt Hoogerwaard weer met veel plezier. 

Hallo Diederick! Hoe kwam het dat je eigenlijk al met een blessure aankwam bij FC Rijnvogels?
„Ik had aan het einde van het seizoen bij Noordwijk al last van mijn kuit. Helaas heeft de fysio toen niks opgemerkt, maar bij de eerste trainingen had ik eigenlijk nog steeds pijn. Achteraf bleek dat ik mijn kuitspier had afgescheurd. Dat was wel zuur, want ik kwam natuurlijk net bij een nieuwe club en ik ging met veel goede verwachtingen het seizoen in. Nu lag ik er gelijk al zes tot acht weken uit, maar daar bleef het niet bij, want daarna scheurde ik nog een keer mijn kuit af en als laatste was ook mijn hamstring nog aan de beurt.’’

Hoe ben je die frustrerende periode doorgekomen?
„Ik had niet verwacht dat het zo lang zou duren, maar al die spierscheuringen hadden natuurlijk met elkaar te maken. Uiteindelijk duurde het tot maart voordat ik weer volledig op het veld stond. Het was mentaal enorm zwaar om vanuit Amsterdam vier keer per week naar Katwijk te komen, terwijl je van tevoren weet dat je niet meetraint en het krachthonk in moet.’’ 

„Ik vond het wel belangrijk om zo vaak naar de club te komen, want ik wilde graag integreren in de groep. Ik was toch nieuw op de club. Jimmy Simons heeft me daar ook heel erg in meegenomen, want hij bleef veel met me praten. Daardoor had ik het gevoel dat ik er toch een beetje bij hoorde. Dat waardeer ik heel erg. Er zijn namelijk ook trainers die je ‘gewoon’ links laten liggen.’’

Hoe was het om uiteindelijk na zo’n lange tijd lekker vrijuit te kunnen voetballen?
„Dat gaf een heerlijk gevoel. Ik heb vorig seizoen zelfs nog een aantal wedstrijden meegedaan met het eerste. Maar ook met het tweede, want die speelde nog om degradatie. Het maakte me toen eigenlijk ook helemaal niks meer uit, want ik wilde vooral fit worden en het plezier terugvinden.’’

„Daarnaast was het belangrijk om weer vertrouwen te krijgen in mijn eigen lichaam. Ik werd dan ook langzaam gebracht. In het begin mocht ik bijvoorbeeld vijftien minuten meedoen met positiespel. Dat was prachtig. Dan pas merk je eigenlijk hoe leuk voetbal is. Als je het hele jaar fit bent, heb je weleens geen zin om te trainen, maar dat had ik toen zeker niet!’’

Toch besloot je in eerste instantie niet om je contract te verlengen. Waarom ben je daar enkele dagen later toch weer op teruggekomen?
„Ik kreeg een paar aanbiedingen van clubs uit Amsterdam en na een jaar vol met blessures was ik een beetje aan het twijfelen of het niet lekkerder was om wat dichter bij huis te voetballen. Maar Jimmy kwam daarna eigenlijk direct naar me toe om te zeggen dat hij graag wilde dat ik bleef. Hij schetste een bepaald beeld en daar kon ik me wel in vinden. Daarnaast had ik het gevoel dat ik hier nog niet klaar was, want ik had amper gespeeld.’’

Nu ben je weer terug op het veld en ook regelmatig in de basis terug te vinden. Ben je nu weer gelukkiger binnen en buiten het veld?
„Absoluut, want ik weet waar ik vandaan kom. Ik doe er nu alles aan om fit te blijven. Dat deed ik eigenlijk al, want ik ging altijd al drie keer per week naar de sportschool, maar ik geef nu net dat extra stapje. Toen ik 21 was kon ik gewoon zonder warming-up een wedstrijd spelen, maar die tijden zijn voorbij. Het is belangrijk om nu zo goed mogelijk voor mijn lichaam te zorgen en hopen dat ik geen blessures meer krijg.’’

Zaterdag nemen jullie het op tegen DHSC. Hoe kijk je tegen die wedstrijd aan?
„Dat is een belangrijke pot. Na het verlies tegen Achilles Veen zijn we gebrand om dit duel wel te winnen. Wij hebben echt een goede selectie, maar het is aan ons om te laten zien dat we ook daadwerkelijk om de prijzen mee kunnen spelen. Voor het grootste gedeelte ligt het ook aan onszelf. We kunnen af en toe slecht voetbal spelen, maar dat moet niet te vaak gebeuren.’’

Foto: Wim Ros

Lees ook: (Premium) – Historische duels: Tumultueus verlopen derby werkt als doping voor FC Lisse

 

POPULAIRE BERICHTEN