Het gaat niet goed met Noordwijk. De ploeg kent na een goede start met vijf punten uit drie duels een slechte periode. De roodwitten verloren voor de tweede keer op rij. De ploeg van Oscar Alkemade ging deze keer bij SHO met 2-1 onderuit. Met vijf punten uit vijf duels bivakkeert de degradant uit de Topklasse onderaan de middenmoot.

,,Het was heel slecht. Ik heb er slecht van geslapen en dat gebeurt mij zelden”, zegt een teleurgestelde Diederick Hoogerwaard. ,,We hadden een totale offday. Dit is gewoon balen.”

Toch begon Noordwijk nog goed aan de wedstrijd. Marios Lomis zette de bezoekers na een goede aanval op voorsprong. Lomis kreeg de voorkeur boven Mohammed Faouzi en beschaamde het vertrouwen niet. Hoogerwaard: ,,Voor onze treffer had SHO al een paar goede kansen gehad, moet ik eerlijk zeggen. Maar ik had ook het idee dat ze ontzag voor ons hadden. Ze gaven ons het balbezit en loerden op een counter.”

Mentale tik

Een paar minuten later was het alweer gelijk. Een vrije trap viel achter Noordwijk-doelman Jeffrey Loozen, die de geschorste Mustafa Amezrine verving. ,,Dat was een mentale tik voor ons. Daar waren we wel even door van slag.” Na de rust creëerden beide ploegen weinig kansen. Een counter leidde de Noordwijkse ondergang in. Een slotoffensief leverde vervolgens niets meer op. ,,Zij kregen juist kansen op nog meer treffers. Wij werden eigenlijk amper gevaarlijk.”

Volgende week brengt Zwaluwen een bezoek aan de Duinwetering. Drie punten zijn noodzakelijk wil Noordwijk het contact met de bovenste plaatsen niet verliezen. Hoogerwaard wanhoopt nog niet. ,,Het gat is nog niet heel groot met bijvoorbeeld Quick Boys. Vijf punten is te overbruggen. Ik heb er vertrouwen in dat het binnenkort wel gaat lopen. Maar we hebben een overwinning nodig. Dat zal de groep en het vertrouwen goed doen. Het blijkt dat we nog moeite hebben om te wennen aan de verandering van speelwijze.”

De middenvelder denkt dat zaterdag de ommekeer al kan komen. ,,Zwaluwen ligt ons beter. Zij willen ook voetballen. Er zal meer ruimte komen en dat zal ons spel goed doen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels