De woorden: ‘wij nemen die beker mee naar Lisse’, van Cees Verburg bleken profetisch. Het sterrenensemble van de derdedivisionist maakte haar naam waar bij de Horesca Horecavo ZaalCup. Het werd een tegenstander om naar uit te kijken, een ploeg waar iedereen van wilde winnen, maar het niemand lukte.

Het blijft een mooi gezicht. Voetballers die hun sporen al lang verdiend hebben, maar als jonge kinderen zo blij zijn met een overwinning in de zaal. Een Jaap van Duijn die samen met teammaat Ugur Kaya van FC Rijnvogels even bij het raam gluurden of ze toch de beste nummer twee waren. Of het Van Nispen onder leiding van Randy de Jong die echt niet bekend wilde staan als alleen maar dat team dat zo goed is aan de bar. Prestige ten voeten uit.

,,We hebben sowieso een lekker team met ‘Uien'”

Ook de nummer laatst, Teylingen, maakte er een mooie dag van. De Safi’s toonden hun klasse en doelman Wessel Zonjee liet ook in de zaal zien dat hij niet alleen ballen vangt, maar ook de complimenten. En Foreholte, dat bekend staat om de grote jeugdopleiding, nam een exponent mee uit de B-jeugd.. Kevin Compier, die over de jeugdopleiding gaat in Voorhout deed zelf ook mee en zag naar tevredenheid hoe zijn teammaat zich staande hield. ,,Hij was eerst best zenuwachtig, maar deed het prima. Sterker nog, hij maakte onze eerste goal. Dan zijn die zenuwen snel weg”, knipoogt Compier.

Haarlem
Zelfs het met een wildcard toegelaten Koninklijke HFC kwam met een sterk team, opgezet door good old Gert Jan Tamerus. Hij nam onder andere Jeffrey Sam Sin en Danny Hols mee. De voetballers uit Haarlem vermaakten zich prima, maar moesten uiteindelijk in de strijd om de derde en vierde plek hun meerdere erkennen in de VIDB Allstars. De ‘oude generatie’ voetballers wonnen na strafschoppen.

De ploeg onder leiding van Joost Kuhlmann versterkten zich halverwege het toernooi met Derek van der Plas en hadden in bijvoorbeeld Raymond Kolder en Peter Freke een prima voetballend elftal. Maar waar Kuhlmann vooral van genoot was het weerzien met oude bekende. ,,We hebben sowieso een lekker team met ‘Uien'”, doelde de boomlange spits op zijn teammaten Freke en Kolder. ,,Maar ook het weerzien met jongens als Kevin Winter en Martin van Eeuwijk is prachtig.”

,,Maar dan zie je zo’n Martin van Eeuwijk en hoe hij het verschil kan maken. Knap hoor.”

Op de tribune zaten Robbert Susan (vv Katwijk), Robbert de Ruiter (FC Lisse) en Mark de Vries (vv Katwijk) geamuseerd te kijken. De Vries zag in het toernooi een mooi tussendoortje tijdens zijn vakantie, maar keek vanaf de tribune. ,,Ik heb net weer even zitten bijpraten met mijn oude trainer, De Ruiter, heerlijk. Een fijne middag, met een prima niveau.”

Hij zag uiteindelijk hoe zijn oude ploeg FC Lisse er met de winst vandoor ging. Verrassend of niet was het vooral Kagia dat in de poulefase FC Lisse bijna pijn deed. Pas dertig seconde voor tijd wist Martin van Eeuwijk het verschil te maken. Kagiaan Sam van der Veek had er stiekem van genoten. ,,Het publiek werd stiller naarmate wij langer en langer voor bleven staan.” Het was de oud-speler van FC Lisse Zondag opgevallen in welke getalen de Lissenaren richting Sportpark Duinwetering waren gekomen.

Stylist
,,Maar dan zie je zo’n Martin van Eeuwijk en hoe hij het verschil kan maken. Knap hoor.” De stylist Van Eeuwijk was inderdaad de traktatie van het toernooi. De middenvelder van de derdedivisionist is een fervent zaalvoetballer. Zo schitterde de Lissenaar al in de Eredivisie in de zaal. En die vorm etaleerde hij ook in Noordwijk, waar tegenstanders bijkans bang werden van zijn klasse.

,,Hoezo bang?”, repareerde Van Eeuwijk de vraag knap. ,,Er stonden hier vandaag schitterende voetballers. Kijk, ik zaalvoetbal graag, het is een mooi spel, maar we hebben het vandaag met een fantastisch team gedaan. Het was een mooie dag.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude