Max Hudepohl staat voor een rentree op Sportpark Middelmors. Hij keert zaterdag terug op het complex waar hij de voorgaande zes seizoenen actief was. Hudepohl vertrok bij Rijnsburgse Boys vanwege een gebrek aan perspectief en is blij met zijn keuze voor FC Lisse. “Ik voel me weer voetballer.”

Hudepohl (26) was de eerste jaren een vaste waarde bij Rijnsburgse Boys, waar hij indruk maakte met een fijne trap en dito versnellingen. De laatste jaren van zijn Rijnsburgse verblijf verliepen door een samenloop van omstandigheden (blessureleed, Covid en weinig speeltijd) teleurstellend, waardoor hij zijn heil besloot elders te zoeken.

“Ik had het gevoel dat ik niet meer uitgedaagd werd en was niet blij hoe ik gestimuleerd werd. Speeltijd had daar een belangrijke rol in. Ik heb een fantastische tijd bij Rijnsburge Boys gehad, maar uiteindelijk train je niet drie keer in de week om vervolgens op zaterdag niet of nauwelijks te spelen.”

Zo blij als een kleine jongen
Op Ter Specke heeft Hudepohl het gevoel waar hij naar op zoek was (terug)gevonden. “Ik ben als nieuwkomer in een team terechtgekomen wat net gepromoveerd is. Dat maakt het niet makkelijk om een basisplaats te veroveren, maar gelukkig speel ik wekelijks. Het is voor mij ook een test, want ik kom van ver, maar ik ben er erg blij mee. Elke week leef ik weer als een kleine jongen toe naar de zaterdag.”

Het begin van het einde bij Rijnsburgse Boys was eigenlijk zijn absentie van ruim een jaar door een knieblessure. Zijn buitenste meniscus was los gescheurd van zijn knie, maar het duurde een half jaar om er achter te komen wat het euvel was.

‘Het zijn stuk voor stuk heel sociale jongens. Voor mij is Lisse het schoolvoorbeeld hoe plezier en prestatie hand in hand kunnen gaan.’

Een ‘geluk bij een ongeluk’ was dat de bewuste knie op gegeven moment op schot sloot en bleef staan. “Dat was een dag voor een afspraak in Eindhoven bij een orthopeed. Door de nieuwe stand van de knie konden ze nu wél zien wat er mis was. Kort daarna ben ik geopereerd.”

Terug in de Spaanse zon
Hudepohl lag acht weken met een brace met zijn been omhoog en diende daarna vier tot zes maanden te revalideren. “Op trainingskamp in Madrid mocht ik voor het eerst weer voetballen”, vertelt hij. “In maart maakte ik uit bij De Treffers mijn rentree, ik speelde toen één minuut. Vervolgens scoorde ik tegen GVVV en daarna zouden we uit bij Katwijk spelen. De nummer 1 tegen de nummer 3 en het verschil was vijf punten in hun voordeel.”

Als speler van Rijnsburgse Boys tegen Katwijk

Een kleine stilte valt en een zucht is hoorbaar. “Maar toen kwam Corona.” Sindsdien zijn voor Hudepohl de tijden van weleer niet meer teruggekeerd. Na drie jaar op rij nee te hebben gezegd, ging de inwoner van Amsterdam in december wel in op de interesse vanuit Lisse.

“Ik had tegen mezelf gezegd dat ik het Rijnsburg-hoofdstuk niet met zo’n ‘coronaseizoen’ wilde eindigen. Maar ik merkte dat het laatste jaar bij Rijnsburgse Boys niet verliep zoals gehoopt. Ik heb me hardop afgevraagd of de situatie zou gaan veranderen en kwam tot de conclusie dat het mooi was geweest.”

Bij zijn nieuwe club valt Hudepohl in enkele opzichten met zijn neus in de boter. FC Lisse is terug op het hoogste amateurniveau en kan sinds kort over de nieuwe accommodatie beschikken. “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het nieuwe complex geen pluspunt is”, reageert Hudepohl met een glimlach op de vraag of dat een extra reden was om voor Ter Specke te kiezen.

Schoolvoorbeeld
De voormalig speler van Quick zegt sowieso wel te spreken te zijn over het reilen en zeilen op de club. Bovendien is hij qua spelersgroep in een warm bad terechtgekomen. “Het zijn stuk voor stuk heel sociale jongens. Voor mij is Lisse het schoolvoorbeeld hoe plezier en prestatie hand in hand kunnen gaan.”

Toch merkt hij in dat opzicht geen enorm verschil met Rijnsburgse Boys. “Natuurlijk is de druk van supporters en het bestuur daar wat hoger, maar ook bij Rijnsburg heb ik vrienden voor het leven gemaakt.” Hudepohl doelt op Dani van der Moot en Bert Koomen, zo vertelt hij desgevraagd. “Met allebei heb ik nog heel goed contact. En ook de teammanager Jaco Heemskerk is een geweldige man. Hij heeft me altijd erg gesteund.”

Hudepohl zou Koomen zelfs als directe tegenstander tegen kunnen komen, ware het niet dat de oud-Feyenoorder momenteel niet verzekerd is van een basisplaats. Zelf heeft Hudepohl een vaste plek als linksbuiten, hoewel de rechterflank zijn voorkeur heeft. “Het belangrijkste is dat ik speel en mezelf weer voetballer voel. Dat ik de kans heb om belangrijk te zijn en het verschil te maken. Of dat op links of rechts is, maakt me niet zoveel uit.”

Hudepohl rekent op een pittige strijd zaterdag. “Als ik één ding heb geleerd is het wel dat de Jack’s League één van de meest onvoorspelbare competities is. Elk team analyseert de tegenstander op sterke en zwakke punten. We weten hoe zij zullen spelen en hoe wij het willen aanpakken, maar Rijnsburgse Boys heeft ook niet voor niets veel sterke ploegen verslagen. De vorm van de dag zal een grote invloed hebben.”

Headerfoto: FC Lisse
Foto in artikel: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Tom Duindam bescheiden over compliment: ‘Moeilijk te zeggen dat je ergens te goed voor bent’

POPULAIRE BERICHTEN