In wat alweer zijn derde seizoen op Middelmors is, heeft Max Hudepohl de smaak helemaal te pakken. De naam van de 21-jarige vleugelaanvaller is wekelijks terug te vinden in de basisopstelling van de ‘Uien’. De van het Haagse Quick afkomstige Hudepohl is daar blij mee. ,,Het vertrouwen dat ik van de trainer heb gekregen, doet iets met me. Dat heeft me echt een boost gegeven.”

Zijn derde seizoen bij Rijnsburgse Boys was voor Hudepohl sowieso belangrijk. Daarbij stond zijn eerste jaar voor hem vooral in het teken van wennen aan het hogere niveau. ,,Als negentienjarige was het alleen maar prachtig om bij deze club terecht te kunnen komen. Dat betekende wel twee stappen hoger. Ik gaf mezelf de tijd.”

,,Toch speelde ik ook toen al veel. Mede door de ernstige blessure die Rachid el Yaakoubi al snel opliep. Een prachtig seizoen voor mij en de club trouwens, want we maakten de sprong naar de Tweede Divisie. Vorig seizoen kun je wat mij betreft in twee delen knippen. Voor de winterstop speelde ik regelmatig, veelal als invaller. Daarna gooide een enkelblessure jammer genoeg roet in het eten.”

,,Zo’n derde jaar is toch belangrijk. De voorgaande twee heb ik min of meer als leerjaren gezien.”

De komst van Wilfred van Leeuwen als opvolger van Pieter Mulders pakte deze zomer volgens Hudepohl positief uit. ,,Dat kan je wel zeggen, ja. Je begint als speler in zo’n geval toch allemaal een beetje op nul. De trainer heeft uitvoerig met iedere speler gesproken. Hij maakte me duidelijk dat de kans dat ik ging spelen groot was. Dat gaf me een enorme boost.”

Leerschool
,,Zo’n derde jaar is toch belangrijk. De voorgaande twee heb ik min of meer als leerjaren gezien. Ik begreep best wel dat ik niet zomaar even zou instappen. Nu moet ik bewijzen dat ik het niveau aankan. Het seizoen van de waarheid wil ik het niet noemen. Daar ben ik nog te jong voor vind ik zelf. Wel is het voor mij belangrijk te weten dat ik nu echt onderdeel uitmaak van een team.”

Daar waar Hudepohl in het verleden nog wel eens als een flegmatieke speler werd omschreven, is dat wat hem betreft vooral de buitenkant. Innerlijk brandt de wil om zich te bewijzen wel degelijk. ,,Dat kan ook niet anders natuurlijk als je op dit niveau speelt.”

,,Daarbij leer ik nog wekelijks op de training, maar de beste leerschool blijven toch de wedstrijden die je speelt. Het is dus belangrijk om dat laatste zoveel mogelijk te doen. Ik merk dat ik nog steeds stappen maak. Ook nu ik vanaf links speel omdat Jeffrey Jongeneelen de rechterkant voor zijn rekening neemt. Dat vergt wel enige aanpassing, maar in de jeugd kon ik op die positie ook goed uit de voeten. Mijn snelheid en techniek komen me ook op die plek van pas.”

,,Daarnaast heb ik ook ambitie om (jeugd)trainer te worden. De papiertjes daarvoor wil ik ook graag bemachtigen.”

Voetballen op Middelmors combineert Hudepohl momenteel met het afronden van zijn studie aan de HALO. Zijn stageperiode op het Segbroek College in Den Haag, dat hij in zijn jeugd als leerling zelf bezocht, vorm het sluitstuk van zijn opleiding tot gymnastiekleraar. Ook dat bevalt hem uitstekend. ,,Mijn stage heb ik bewust naar achteren geschoven omdat ik echt op een leuke stageplek terecht wilde komen. Dat is gelukt.”

Jeugdtrainer
,,Mijn stagebegeleiders zijn de leraren waar ik als scholier zelf nog les van heb gehad. Eind december hoop ik ook die periode succesvol te hebben afgerond. Daarna wil ik natuurlijk graag zelf aan de slag als leraar. Daarnaast heb ik ook ambitie om (jeugd)trainer te worden. De papiertjes daarvoor wil ik ook graag bemachtigen, maar in dit geval geldt: alles op zijn tijd. Ik ben er tenslotte nog jong genoeg voor.”

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Debutant Hoogervorst (SJC) kon moeilijk slapen: ,,Gelijk aan mijn vader verteld”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)