De week begon in Rijnsburg nog relatief positief. Rijnsburgse Boys meldde een dag voor aanvang van het treffen met AFC dat het de contracten had gelicht van Jeroen Meefout en Furghill Zeldenrust. Daarmee sprak de tweededivisionist z’n vertrouwen uit in de twee aanvallers die in de winterstop overkwamen. In plaats van tot de zomer, blijven zowel Zeldenrust als Meefout nu tot de zomer van 2020.

De laatstgenoemde had het in hem gestelde vertrouwen het liefst op het veld willen terugbetalen richting de club. Daar kwam in Amsterdam uiteindelijk weinig van terecht. Sterker nog, de aanvaller zou uiteindelijk niet eens in het elftal komen van Wilfred van Leeuwen. En dat nadat hij bij de Rijnsburgers nog sterk begon en scoorde met een omhaal in de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta.

Zelfkritisch
,,Het liefste had ik daarna nog wat meer goals gemaakt”, is Meefout zelfkritisch. ,,Ik begon het seizoen nog met basisplekken, maar tegen AFC heb ik geen minuut gemaakt.” Vanaf de bank zag hij uiteindelijk hoe z’n ploeg met 2-0 verloor van de nieuwe koploper van de Tweede Divisie.

,,Ik heb nooit het gevoel gekregen dat we zijn overklast in Amsterdam.”

Honderd procent kansloos was Rijnsburgse Boys niet, maar Meefout kon moeilijk tevreden zijn met het vertoonde spel. ,,Van beide kanten was het teleurstellend. We kregen zelf nog wel kansjes deze wedstrijd, zo schoot Jeffrey Jongeneelen nog tegen de paal. Ik heb nooit het gevoel gekregen dat we zijn overklast in Amsterdam.”

Feit bleef wel dat Rijnsburgse Boys tegen de derde nederlaag op rij aanliep in de Tweede Divisie. Eerder waren Kozakken Boys en Spakenburg al te sterk voor ‘de Uien’. ,,Daar word je niet vrolijk van”, biecht de 23-jarige spits op. ,,Het is alleen per week verschillend waar het aan ligt. Tegen Kozakken Boys kregen we voldoende kansen om de wedstrijd nog te winnen, tegen Spakenburg stonden we 2-0 voor en geven we de wedstrijd nog uit handen. Elke pot heeft z’n eigen verhaal.”

,,Ik heb het getroffen met zo’n mooie club. Zo voelt dat echt.”

Dat er bij de Rijnsburgers sprake zou zijn van gemakzucht of een gebrek aan ‘absolute wil om te winnen’, weerspreekt de aanvaller. De club speelt dit seizoen eigenlijk nergens meer voor. De titel is uit het zicht, de degradatiestreep ver weg. ,,Daar moet je niet te veel over nadenken. Je moet altijd tot het gaatje gaan. Voor de club, de technische staf, de supporters en onszelf.”

Barendrecht-thuis
Meefout kon daar zelf vanwege zijn reserveplek geen vervolg aan geven. Toch is de aanvaller blij met zijn komst naar Sportpark Middelmors. ,,Er spreekt vertrouwen uit, dat ze de optie in mijn contract hebben gelicht. Ik ben ook hartstikke tevreden met Rijnsburgse Boys. Ik heb het getroffen met zo’n mooie club. Zo voelt dat echt.”

,,Het niveau op de trainingen is ook goed. Het bevalt me prima, de gasten in de selectie zijn ook ‘chill’. Nu moeten we alleen nog weer de drie punten gaan pakken. Volgende week spelen we thuis tegen Barendrecht. Dat moet toch kunnen als je naar de ranglijst kijkt?”

AFC – Rijnsburgse Boys 2-0 (1-0) 24. K. Teijsse 1-0, 55. Artien (eigen goal)

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Artien (74. Knol), Bakker, Opoku, Strooker, Tillema, Ros, Spruijt, Jongeneelen, Zeldenrust

Archieffoto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Rijnsburgse Boys pakt door:  opties in contracten van tweetal gelicht’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)