Met Foreholte gaat het dit seizoen niet goed. De formatie bivakkeert verrassend in onderste regionen van de Tweede Klasse C. De Voorhouters ontmoeten zondag HVV, dat net zoals de roodhemden in zwaar weer verkeert. 

Aanvoerder Tom Bleijswijk is het niet gewend: vechten tegen degradatie. Maar na negen speelronden is dat toch echt de werkelijkheid op De Elsgeest. En daar had niemand rekening mee gehouden. Spelen om de bovenste zes plekken was de laatste jaren het geval, met zelfs een uitschieter door bijna te promoveren.

Dit seizoen loopt het niet. Slechts vijf puntjes werden er verzameld. De komende weken zijn bepalend voor het verdere verloop, denkt de captain. ,,We krijgen nu drie directe concurrenten waar we punten tegen moeten pakken. Als we dat niet doen, weet je dat het het moeilijk wordt. Dan wordt het vechten tegen degradatie.”

Maar hoop doet leven. Zondag werd er tegen VUC een puntje gepakt. En eindelijk werd er ook eens gescoord. Driemaal nog wel. Het is het grote probleem. Slechts tien treffers in negen duels. Het gemis van topscorer Sam Lemmers doet zich node voelen. Lemmers zit in Australië voor een wereldreis. Ook Rick Grondel is geblesseerd.

Doelpunten

,,Twintig goals opvangen op dit niveau doe je niet zomaar. Dat wisten we. Het blijkt dat we heel afhankelijk waren van Sam. Maar ook Rick Brabander en Christian Guijt moeten kunnen scoren. Dat hebben ze ook wel bewezen. We hebben ook de pech dat Ralph Schiebroek voor het leger vaak op pad is en daardoor ook niet altijd inzetbaar is.”

Is het dan niet verstandig om de verdediging wat te versterken? Dat is iets wat wel leeft bij trainer Marcel IJzendoorn en de groep. ,,We spelen al 4-4-2. We gaan per duel bekijken wat het beste past. Hoog druk zetten of juist inzakken. Tegen VUC deden we het eerste en dat levert wel een punt op. Op de nul spelen is heel gevaarlijk en eigenlijk hebben we dat niet vaak gedaan.”

,, We moeten niet gaan doemdenken. Daar wordt het niet beter van. Pas met de winterstop kun je kijken waar je staat en dan je plan aanpassen”

Bleijswijk voelt dat de situatie nieuw is voor veel spelers. En ook voor mensen in zijn omgeving. ,,Iedereen heeft wel zoiets van; wanneer gaan jullie eindelijk eens punten pakken? Dat hoor je ook wel in het dorp. Dit is niet wat men gewend is.”

Advies
En dan vertrekt ook nog IJzendoorn bij Foreholte. De zoektocht naar een opvolger is inmiddels gestopt. De 47-jarige Frank Bloemheuvel werd donderdgaavond aangesteld. Als aanvoerder heeft Bleijswijk vast wel een advies richting het bestuur gegeven.

,,Nou, ik vind dat altijd moeilijk. Het is ook geluk hebben. Onze spelersgroep is een mix van jong en wat ouder. Daar moet hij mee aan de slag. De jonge jongens beter maken en met ons voor de ervaring zorgen. De bomen groeien niet tot aan de hemel bij Foreholte. Er wordt niet betaald dus ook daar zal hij het mee moeten doen.”

Heeft Bleijswijk nog vertrouwen in een ommekeer? ,, We moeten niet gaan doemdenken. Daar wordt het niet beter van. Pas met de winterstop kun je kijken waar je staat en dan je plan aanpassen. Halen we nu zeven punten haak je weer aan onderaan de middenmoot. Het is wel nu echt zaak dat het ook gaat gebeuren. Dat weten we ook en dat lieten we zondag ook zien. We wisten toch nog die 3-3 te maken. Die goal is belangrijk voor het moreel.”

Archieffoto: Richard Stavleu
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer