Mannetje opzoeken, actie maken en erlangs. Het tekende hét FC Lisse tegen VVOG (4-0). Meerdere malen tijdens de wedstrijd ging het publiek op de banken vanwege het attractieve spel wat de Lissers lieten zien. Het toonbeeld waren de buitenspelers van de ploeg; Ayoub Aït Afkir en Oussama Siali. Samen zorgden zij constant voor dreiging en gaven zij de ploeg van Robbert de Ruiter net het extra sausje wat het huidige seizoen nog wel eens ontbrak. Kortom, de mensen genoten van de ‘FC’ dat vleugels had. 

De lach van trainer De Ruiter sprak na de wedstrijd boekdelen. Eindelijk beleefde hij een middag zonder kopzorgen. De oefenmeester kon lekker achteruit zitten en genieten van zijn ploeg. De inwoner van Woerden zag toe hoe zijn elftal lekker vrijuit speelde en het publiek wist te vermaken met fraaie combinaties, gedurfde acties en heerlijke goals.

,,Het gebeurt niet vaak dat je na afloop van een wedstrijd in de Derde Divisie als FC Lisse kunt zeggen: ‘er viel weinig op af te dingen'”, zei De Ruiter. ,,Ik hou daar wel van. We hebben qua arbeid alles geleverd, goed gevoetbald en fraaie goals gemaakt. Het was gewoon genieten.”

Aït Afkir en Siali de uitblinkers
Wat de oud-trainer van onder andere VVSB en Noordwijk vooral tot een goed humeur moest stemmen, was het individuele spel van zijn vleugelspelers. Aït Afkir was aan de linkerkant een plaag voor zijn directe tegenstander en datzelfde gold voor Siali aan de rechterkant. Beiden kregen dit seizoen nog wel eens het verwijt niet altijd thuis te geven, maar daar was tegen het kansloze VVOG geen sprake van.

Ayoub Aït Afkir passeerde met regelmaat zijn directe tegenstander.

,,De beginfase was misschien nog wat rommelig, maar daarna groeiden we als team er lekker in”, begon Siali zijn analyse. Met name de rechtsbuiten van de Lissers stal de show. Met een treffer en twee assists was hij de grote man op Ter Specke. ,,Ik merk aan mezelf dat ik me steeds meer op mijn gemak ga voelen hier. Dat het zich vandaag zo uitbetaalt, is mooi.”

Van der Putten doet het alsnog
De thuisploeg drong in de openingsfase al aan. Siali was een paar keer met een schot van buiten het strafschopgebied gevaarlijk, maar kreeg zijn inzetten niet tussen de palen. Bas Buimer, die in de spits begon, kreeg zijn kans wel tussen de palen. VVOG-goalie Kevin Rijnvis wist op knappe wijze de bal uit het doel te ronselen. Kort daarna was Bert Koomen ook dicht bij de 1-0, maar zijn schot ging van dichtbij over.

Nog voor de rust werd de ban gebroken. Na een goede combinatie door het midden werd Buimer gevonden. Die legde de bal terug op Siali en hij vond de inlopende Rowdy van der Putten. De Lisser nam de bal mee het strafschopgebied in en rondde af: 1-0. Kort na de thee liet Lisse wederom een schoonheid van een doelpunt zien. Deze keer trok Siali vanaf de rechterkant naar binnen en schoot hij de bal overtuigend – en met een beetje geluk – achter Rijnvis: 2-0.

,,We moeten kijken of het spel van vandaag een incident was of onze standaard.”

,,Het was leuk om te zien hoe wij vleugels kregen”, zei De Ruiter tevreden over het vertoonde veldspel van zijn ploeg. Ook was hij letterlijk en figuurlijk tevreden over zijn ‘vleugels’, want de buitenspelers deden het fantastisch. ,,Ayoub is een dribbelaar en datzelfde geldt voor Oussama. Zij waren samen met Rowdy erg belangrijk voor de ploeg en ze sloegen toe op de juiste momenten. We moeten kijken of het spel van vandaag een incident was of onze standaard. Al met al ben ik erg tevreden met wat ik heb gezien.”

Lisse voetbalt zich vrolijk naar zege
De thuisploeg ging vrolijk verder met aanvallen en maakte nog maar eens een mooie goal. Lars Rauws zag Buimer de diepte in sprinten, maar zag dat de defensie van de opponent op tijd stapte voor de buitenspelval. Rauws hield de bal aan de voet en bewaarde het overzicht. In de tussentijd startte Van der Putten zijn loopactie en hij kreeg de bal van zijn ploeggenoot. De oud-jeugdspeler van Feyenoord ging op de keeper af, omspeelde ‘m en scoorde: 3-0.

Oussama Siali was met een doelpunt en twee assists de grote man bij FC Lisse. 

De mooiste treffer van de middag was voor invaller Luca Tarani. Hij mocht twintig minuten voor tijd invallen voor één van de uitblinkers: Aït Afkir. Van der Putten week uit naar de rechterkant en gaf de bal over de grond voor op Buimer. Laatstgenoemde kaatste op de inlopende Siali en die behield het overzicht door de vrijstaande Tarani in te spelen. De invaller rondde het koude kunstje af: 4-0. Daardoor won FC Lisse met overtuigende cijfers en zag het publiek een uitstekend spelend elftal dat weer eens liet zien wat het écht kan.

FC Lisse – VVOG 4-0 (1-0) 38. Van der Putten 1-0, 54. Siali 2-0, 68. Van der Putten 3-0, 88. Tarani 4-0.

FC Lisse: Cummins, Koomen (75. Malhi), Verweij, Stevens, Oehlers, Rauws, Adouch (70. Vermeulen), Van der Putten, Siali, Buimer, Aït Afkir (70. Tarani).

Samenvatting FC Lisse – VVOG (beelden: FC Lisse TV)

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook:Quick Boys profiteert niet van nederlaag Noordwijk
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)