De zondagtak van Van Nispen raakte haar ongeslagen status afgelopen zondag kwijt bij VVH/Velserbroek. Daar waar de ploeg van Roy Schulpzand halverwege (1-0) nog mocht hopen op een positief resultaat, liepen de gastheren in het tweede bedrijf weg naar een ruime 4-1 overwinning. Dat betekende na twee remises en een overwinning de eerste seizoennederlaag in de Derde Klasse voor de Zilkse formatie.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, deed Van Nispen niet echt veel onder voor de nummer twee van de ranglijst. Het grote verschil zat ‘m in Velserbroek zondagmiddag op de momenten waarop de thuisploeg de trekker wist over te halen. ,,Hoewel VVH voor de pauze de iets betere ploeg was, deden we het niet eens zo slecht. Zij kwamen voor rust op 1-0 en dat leek zeker niet hopeloos”, blikt aanvaller Atze Bosma terug op het eerste bedrijf.

Afwachten
Het rustsignaal maakte Bosma overigens al niet meer mee als speler. Twintig minuten na de aftrap raakte hij geblesseerd aan de linkerenkel, waardoor verder spelen geen zin had. ,,Ik heb het nog wel even geprobeerd, maar dat was onbegonnen werk. Einde oefening dus. Het is nu even afwachten wat de schade precies is. Maandagavond hoop ik daar meer over te horen.”

,,Wie alleen naar de 4-1 kijkt, zal denken dat we kansloos zijn geweest, maar dat was zeker niet het geval.”

Van Nispen begon na de doelwisseling vol goede moed aan de inhaalrace, maar kon niet voorkomen dat de effectieve thuisploeg haar voorsprong al snel wist te verdubbelen. Bosma: ,,Eerst bracht Bren Zonneveld ons kort hierna weer terug in de wedstrijd. Toen groeide, met een 2-1 tussenstand, de hoop dat we alsnog met een puntje konden vertrekken.”

,,Helaas lukte het ons niet om uiteindelijk langszij te komen. Naarmate de tweede helft verstreek, moesten we steeds meer druk zetten. De 2-2 kwam er helaas niet, waarna VVH ons in de slotfase op 3-1 zette. Toen was het wel klaar.”

Dat laatste werd duidelijk toen de gastheren nog verder wegliepen. Een goal die eigenlijk louter voor de statistieken telde, maar die wel een ietwat vertekend beeld gaf van de krachtsverhoudingen binnen de witte lijnen. ,,Wie alleen naar de 4-1 kijkt, zal denken dat we kansloos zijn geweest, maar dat was zeker niet het geval.”

,,We hebben leergeld betaald, laten we daar in het vervolg van de competitie ons voordeel mee doen.”

,,Je mag deze nederlaag gerust geflatteerd noemen. Vooraf wisten we dat dit een belangrijke wedstrijd voor ons was. VVH/Velserbroek is één van de plegen die bovenin gaat meedraaien. Wij hebben die ambitie ook en als je dan zo duidelijk verliest is dat een domper. We moeten na deze wedstrijd even in de wachtkamer plaatsnemen. Dat is de grootste tegenvaller van deze zondag.”

Leergeld
Van Nispen bevindt zich door dit resultaat na vier duels in de ruime middenmoot van 3A. Om de ambities waar te maken dient er aanstaande zondag bij Voorschoten’97 gewonnen te worden. ,,Ik hoop er dan weer bij te zijn, maar dat is even afwachten geblazen”, houdt Bosma nog een slag om de arm.

,,We moeten ons maar vasthouden aan het feit dat we tegen een ploeg zijn aangelopen die wel op de juiste momenten wist te scoren. Weggespeeld zijn we zeker niet. We hebben leergeld betaald, laten we daar in het vervolg van de competitie ons voordeel mee doen.”

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Foreholte dendert door, maar blijft kritisch’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude