width=

Een exacte kopie van de wedstrijd van vorig jaar in Spakenburg was het niet, maar veel scheelde het niet. VVSB werd zaterdag in helft één weggespeeld door IJsselmeervogels. De thuisploeg beloonde zichzelf te weinig met een 3-1 ruststand. De 3-2 van Patrick Batist vlak na de thee werd de natuurlijke doping die de Noordwijkerhouters in helft twee nodig hadden. Tommy Bekooij zette vlak voor het eind de 3-3 eindstand op het scorebord.

Het is amper zes maanden geleden dat VVSB misschien wel de meest bizarre pot van het vorige seizoen tegen IJsselmeervogels afwerkte. De Noordwijkerhouters werden in Spakenburg af en toe van het kastje naar de muur gestuurd in maart van dit jaar, maar het efficiënte VVSB vluchtte als een dief in de nacht Sportpark de Westmaat af met een 0-2 overwinning in de broekzak.

Het eindresultaat was afgelopen zaterdag niet hetzelfde, maar de paralellen met vorig jaar waren duidelijk zichtbaar. ,,Het had bij rust zomaar 5, 6-1 voor IJsselmeervogels kunnen staan. Ook vlak na rust konden ze de 4-1 maken, dan was het gespeeld.”

,,Ik ben trots op de manier waarop we ons hebben teruggeknokt.”

De Noordwijkerhouters hadden het in de eerste helft moeilijk met het Spakenburgse systeem. Robbert Olijfveld liep regelmatig slim weg bij het centrale duo van VVSB. De 24-jarige spits kwam op die manier uit de ruggen van Jordy Zwart en Tomas Arroyo twee keer tot scoren. Tussendoor had Arno Dijkstra VVSB al knap op het scorebord gezet door uit de draai raak te schieten.

,,Daarnaast gingen hun backs ook vaak diep. Die schoven goed in. Dan moesten Jelmer (Vijlbrief red.) en ik de keuze maken wie er met hem mee zou gaan. In helft twee hebben we daar juist geprofiteerd, met onze gevaarlijke mensen voorin. Na de 3-2 zag je het een wedstrijd worden.”

Gouden Schoen
De late 3-3 kwam van de voet van Bekooij, die daarvoor de ban voor zichzelf brak dit seizoen. De afgelopen twee jaar werd hij clubtopscorer. Het eerste jaar van de Tweede Divisie ging hij er zelfs met de Gouden Schoen vandoor dankzij 19 goals. ,,Dat was bizar hè? Als buitenspeler…”, lacht Bekooij.

,,Maar ik was er wel blij mee dat ik nu scoorde. Tegen Jong Vitesse miste ik nog een enorme kans. Nu kon ik belangrijk zijn met een goal en een assist op de 3-2. Dat is lekker hoor.”

Toch wil Bekooij de aandacht niet zozeer op zichzelf vestigen met z’n late goal, maar meer op de weerstand van zijn ploeg. ,,Ik ben trots op de manier waarop we ons hebben teruggeknokt. En dat tegen echt een goede ploeg. Ik durf niet te zeggen wie kampioen gaat worden in de Tweede Divisie, maar IJsselmeervogels is wel één van de kandidaten. Dat moet zo’n club, van zo’n statuur, natuurlijk altijd willen.”

Die druk van een kampioenschap is in Noordwijkerhout ondenkbaar. Sowieso zal een nuchtere Noordwijkerhouter dat nooit van de daken schreeuwen, anderzijds heeft VVSB gewoon de ambitie om zo hoog mogelijk mee te draaien in de Tweede Divisie, meer niet.

,,De competitie is super sterk. Wij hoeven daarin niet onderin mee te draaien, dat is niet nodig. Maar het wordt zwaar genoeg dit jaar.”

,,Volgende week spelen we thuis tegen HHC Hardenberg. Dan is het wel zaak om punten te pakken hoor. Daarna krijgen we Katwijk, AFC en Rijnsburgse Boys. Dat wordt pittig genoeg. De competitie is super sterk. Wij hoeven daarin niet onderin mee te draaien, dat is niet nodig. Maar het wordt zwaar genoeg dit jaar. Er zitten geen ‘makkies’ meer tussen.”

‘Bikkelaar’
In dat oogpunt is de 3-3 in Spakenburg een prima resultaat, tegen wat dus gezien wordt als één van de titelkandidaten. Daarnaast werden twee van de drie goals door nieuwelingen gemaakt. Of daaruit ook blijkt dat de nieuwe jongens echt een versterking zijn, is misschien wat snel geconcludeerd. Het is op z’n minst een prettig gegeven.

,,Zeker. Dat betekent dat ze het goed doen”, vindt ook Bekooij. ,,Patrick is een lekkere ‘bikkelaar’ op het middenveld. En een goede jongen. De sfeer is goed, ook met de nieuwe gasten. Dat is prettig.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Susan schuldbewust: ,,Moeilijk jezelf in te houden…”

Interview met Jack Honsbeek (Beelden: Omroep West)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO