Het was misschien wel tekenend voor de wedstrijd. Christian Guijt die op de keeper afging, maar verzuimde om te scoren. Vooral dat laatste was het probleem zondag op De Elsgeest. De ploeg van Marcel IJzendoorn nam het op tegen de nummer twee DSOV (1-2). De Voorhouters creëerden ontzettend veel kansen, maar wisten zichzelf niet te belonen.

,,Dat vind ik nu een leuke vraag die je nu stelt”, antwoordde IJzendoorn op de vraag of Foreholte meer had verdiend. ,,Als we weer in de eerste twintig minuten een goal tegen krijgen dan wordt het lastig. Soms verlies je wel eens een wedstrijd en dan denk je: wat hebben we in godsnaam met z’n allen gedaan? Vandaag hebben we verloren, maar verdienden we een punt. We hebben een hoop kansen gecreëerd en dat geeft de burger moed.”

,,Ik ben blij dat we op dit moment het ‘oude’ Foreholte weer eens hebben gezien.”

De start van Foreholte aan de wedstrijd was niet soepel. Binnen een minuut kwam de ploeg van IJzendoorn driemaal goed weg. Na een klein kwartier spelen hadden ze het vizier echter wel op scherp. Na een goede voorzet van de rechterflank kon Levi van Ooijen raak knikken: 0-1. Typerend voor de Voorhoutse formatie in de eerste helft was dat de spelers elkaar af en toe niet begrepen.

Aansluitingstreffer
Rick Brabander struikelde over z’n eigen voeten bij een vrije trap en Toni Arroyo had een fraai overstapje in gedachten, maar de bal vond niemand. De malaise werd na een half uur spelen nog erger. Wederom Van Ooijen kon binnen schieten en dat deed hij fraai vanaf de linkerkant van het strafschopgebied: 0-2. Kort voor rust deed Foreholte uit een vrije trap nog wat terug. Arroyo kon van dichtbij raak schieten: 1-2.

Toni Arroyo toonde zich scherp door van dichtbij de 1-2 binnen te tikken

,,Ik ben blij dat we op dit moment het ‘oude’ Foreholte weer eens hebben gezien”, gaat IJzendoorn verder. ,,Helaas hebben we er deze keer niks aan. Ik ben ook niet boos geworden in de kleedkamer. De jongens hebben zich in de wedstrijd geknokt. Misschien moeten we ervoor zorgen dat we een keer niet achterkomen.”

,,Het is niet dat ik me schuldig voel naar de ploeg. Ik kom net terug van een blessure.”

In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Christian Guijt had na vijf minuten spelen in de tweede helft de gelijkmaker op z’n voet, maar hij schoot de bal naast de goal. Guijt zou later nog een hoofdrol spelen in de tweede helft aangezien die nog twee keer alleen op de keeper af ging, maar hij kreeg het leer niet in het doel. De aanvaller was zelf was na afloop zichtbaar teleurgesteld.

,,Aan de ene kant is het al goed dat ik in die positie kom”, zei de buitenspeler na afloop. ,,Het is niet dat ik me schuldig voel naar de ploeg. Ik kom net terug van een blessure en dit was weer voor het eerst sinds lange tijd dat ik weer negentig minuten speelde. Natuurlijk moet één van die ballen erin.”

Moed
In de slotfase ging Foreholte nog vol voor een punt. Rick Brabander was nog dichtbij, maar zijn schot werd goed gepakt. De bal werd nog volop naar voren gepompt, maar het mocht helaas niet zo zijn voor de Voorhouters. De ploeg van IJzendoorn staat na zes gespeelde wedstrijden onderaan met drie punten. Het vertoonde spel tegen de ploeg uit Vijfhuizen gaf in ieder geval de burger weer moed voor betere tijden in Voorhout.

Foreholte – DSOV 1-2 (1-2) 14. Van Ooijen 0-1, 30. Van Ooijen 0-2, 41. Arroyo 1-2.

Opstelling Foreholte: M. Guijt, Van Dam, Roukema, Spreeuw, Drewes (77. Wiering), Jongbloed (71. Geerlings), Bleijswijk, Admiraal, Brabander, Arroyo, C. Guijt.

Foto’s: Jeannette Dijkstra