We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. Volgende week gaat het dan echt gebeuren; ook de rest van competities gaan weer van start. VIDB beschouwt voorafgaand aan de eerste competitieronde voor met alle trainers. In aflevering zes is het de beurt aan Marcel IJzendoorn (Foreholte).

Marcel, wat verwacht je van je eigen ploeg?

,,Ik wil dat we in balbezit beter worden. Vorig seizoen hebben we vaak opportunistisch gespeeld en dat ging vaak goed, maar dat kan ook anders. Zonder dat we overigens balbezit heilig gaan verklaren. Het lijkt wel een trend. Bert van Marwijk hoorde ik het laatst ook zeggen. Daar word ik een beetje verdrietig van. Balbezit is een onderdeel van het voetbal. Het gaat erom dat je met z’n allen de goede kant oploopt en strijd levert en daarmee zoveel mogelijk puntjes haalt.”

Spookt die slotfase van het seizoen nog door het hoofd van de spelers?

,,Het is leuk dat je dat vraagt. Ik heb er nog niemand over gehoord in drieënhalve week. Niet hoe mooi het was en ook niet andersom. Het lijkt niet te leven.”

Als je terugkijkt, waar ging het dan mis?

,,De ervaring ontbrak. En uiteindelijk ben je niet goed genoeg. Zo simpel is het. Anders was je wel gepromoveerd. Het zijn details. Net even niet scherp bij een corner of op verkeerde moment balverlies. En we misten misschien ook net teveel belangrijke spelers. Maar er is wel wat gebeurd hoor. Van een ploeg die net niet degradeerde naar een elftal dat bijna in de eerste klasse speelde met een open strijdplan en druk naar voren. Dat vind ik positief. Veel elftallen spelen ook bij de amateurs om niet te verliezen. De angst regeert. Wij spelen niet va banque, maar wel vol voor de winst.”

Wat is de doelstelling voor dit seizoen?

,,Dat heb ik net aan m’n spelers gevraagd. Ik wil dat het uit de groep komt. Vorig seizoen zeiden ze: ‘’Trainer het zou leuk zijn als we onderaan het linkerrijtje kunnen spelen.” Toen zei ik: “Laten we dan kampioen worden van het rechterrijtje. Dat is leuker dan onderin spelen. Uiteindelijk deden we mee op het kampioenschap. Dit seizoen moeten we bevestigen en laten zien dat we niet boven onze stand hebben geleefd. Ik denk dat we weer voor een periode moeten gaan.”

Wie wordt er kampioen?

,,Dan ga ik voor VUC. Die hebben zich enorm versterkt. Daarachter zie ik de promovendi Laakkwartier en Hillegom het goed doen. Wilhelmus en wij moeten daarbij zitten.”

Wie moeten oppassen voor degradatie?

,,Voor ESDO is het een keertje over ben ik bang. Ook DOSR zal het lastig krijgen. Maar het niveau ligt dicht bij elkaar. Het zal spannend worden zowel boven als onderin.”

Hoe staat het elftal er nu voor?

,,Goed. Er wordt scherp getraind. De inzet is altijd goed in deze groep, daar hoef ik mij geen zorgen over te maken. Alles is duidelijk voor iedereen hoe we het gaan doen. Alleen hebben we wat teveel geblesseerden.”

Dat is nooit fijn zo in de voorbereiding…

,,Nee en het zijn niet de minsten. Wout Vlasveld traint langzaam weer met de groep mee. Datzelfde geldt voor Oscar Arroyo. Roy Dickhoff ligt er nog een paar weken uit en ook Jelle Kraakman moet ik missen. Daarbovenop komt nog eens dat Tom Bleijswijk op vakantie gaat en er tijdens de eerste competitiewedstrijd niet bij is. Dat zijn jongens die allemaal meer dan twintig wedstrijden speelden vorig seizoen. Gelukkig hebben we een aantal jonge jongens die het nu verdienstelijk doen. De groep is breder geworden en je merkt dat we een niveau hoger zijn ingestapt. Ik heb zo’n twintig jongens, maar als er daarvan alweer vijf wegvallen is de spoeling alsnog dun. Toch hebben we tot nog toe goede resultaten geboekt. Er ligt een mooie uitdaging. Als de ploeg wat volwassener wordt, en daar bedoel ik mee dat soms de bal gewoon het stadion uit moet, dan komt het wel goed.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)