Donkere wolken pakken zich samen boven sportpark De Elsgeest. Foreholte ging afgelopen zondag met 5-0 onderuit bij koploper VUC. Ondanks een goed begin kon de ploeg van Marcel IJzendoorn geen resultaat uit het vuur slepen. Omdat Laakkwartier in eigen huis wel won, staan de Voorhouters op dit moment op een nacompetitieplek. 

Ook al bedraagt de achterstand maar één punt op een veilige plek op de ranglijst, is het duidelijk dat het alarmfase één is in Voorhout. Lange tijd leek Foreholte af te stevenen op handhaving, maar de realiteit leert dat de ploeg van IJzendoorn alles op alles moet zetten om dat te realiseren. Ondanks de harde nederlaag in Den Haag bij VUC blijft IJzendoorn optimistisch.

,,Waarom zouden wij het nog niet goed kunnen maken?”, vraagt de trainer zich aan de telefoon hardop af. ,,Wij krijgen met Alphen en DOSR tegenstanders waar we punten tegen kunnen pakken. Dat zeg ik niet, omdat ik het mindere tegenstanders vind, maar omdat ik mogelijkheden zie. Laakkwartier krijgt GDA nog en het is te hopen dat die de derde periode volgende week niet pakken.”

Goed begin
De Voorhouters begonnen goed aan de wedstrijd. De doelman van de thuisploeg pakte de eerste Voorhoutse inzet echter katachtig op de lijn. Zodoende werd de goede start van de wedstrijd geen kracht gegeven met een doelpunt. Zoals gebruikelijk in het voetbal viel die aan de andere kant wel: 1-0.

,,Er was eigenlijk nog vrij weinig aan de hand. Ook omdat we goed in de wedstrijd zaten. Het was niet zo dat we het lieten lopen. We wilden ervoor zorgen dat we met die 1-0 achterstand de rust in gingen, zodat we het een en ander konden repareren. Helaas vielen kort voor de rust de 2-0 en de 3-0. We hebben nog gekeken waar onze mogelijkheden lagen. We wisten dat zij voor het doelsaldo gingen en dat wij ruimte zouden krijgen.”

Na twee aardige pogingen voor de bezoekers was het uit een strafschop aan de andere kant wel raak: 4-0. Nog voor het uur werd de vijfde treffer van de middag gemaakt. Voor de IJzendoorn en zijn mannen is het nu zaak om de schade te repareren. De komende twee wedstrijden zijn namelijk cruciaal.

,,We moeten aankomende zondag tegen DOSR een resultaat halen en onze rug rechten. We hebben dit seizoen op meerdere momenten wat punten laten liggen, maar aan het verleden hebben we niks. We zullen wat dodelijker moeten zijn in de laatste twee wedstrijden.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Architecten bouwen SJC op tot grote hoogte (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)