,,Ik kan me niet herinneren dat ik de laatste acht jaar zo boos ben geweest”, zei Marcel IJzendoorn. De Foreholte-coach was des duivels over de eerste helft van zijn ploeg bij BMT. ,,De jongens hebben elkaar de wedstrijd uitgeluld. Ik was echt onprettig verrast.”

Foreholte keek na de slechte eerste helft tegen een 1-0 achterstand aan. In een sterk tweede helft kwamen de Voorhouters terug tot 1-1. Vier minuten voor tijd maakte BMT echter de 2-1, waardoor Foreholte zijn tweede nederlaag leed.

,,Dit kon gewoon echt niet”, zei Ijzendoorn. ,,De tegenstander was kwalitatief zoveel minder. In de eerste helft hebben we het vergooid. Over de tweede helft moet ik de jongens een compliment maken. Daarin hebben ze een negen gespeeld. Maar we moesten teveel uit de eerste helft te compenseren.”

Gelijkmaker

Wouter Vlasveld maakte een kwartier voor tijd de gelijkmaker. ,,Vervolgens gingen we vol voor de winst”, zei IJzendoorn. ,,We raakten de lat en kregen nog een aantal goede kansen. Vier minuten voor tijd kregen we via een counter de 2-1 om de oren. Heel erg zuur.”

Over de in zijn ogen onacceptabele eerste helft raakte Ijzendoorn niet uitgesproken. ,,We hebben alles gedaan om elkaar uit de wedstrijd te helpen. Er werden meer verwijten gemaakt dan dat er werd gevoetbald. Daarnaast verloren we zo’n beetje alle kopduels. Ik hoop dat dit een incident is. We gaan er de komende week even rustig over praten.”

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)