Het stoom kwam uit de oren van Marcel IJzendoorn na afloop van de degradatiekraker tegen HVV (2-2). De oefenmeester zag dat zijn ploeg in een matige wedstrijd op een 2-0 voorsprong kwam. Lange tijd leek er niks aan de hand voor de thuisploeg, tot aan de laatste minuten. Foreholte dacht afstand te doen van de nacompetitieplekken, maar moet nu alsnog de komende drie wedstrijden vol aan de bak. 

IJzendoorn liep met veel frustratie richting de kleedkamers. De oefenmeester smeet met de deur en uitte zijn ongenoegen tegen zijn spelers. Een doodse stilte volgde in het heiligdom van de thuisploeg. Nog geen minuut later kwam de trainer naar buiten. Daarmee was zijn tirade nog niet klaar. De Leidenaar moest even een rondje lopen om weer tot zichzelf te komen. Kortom, de angst van degradatie blijft tot het einde van het seizoen nog aanwezig op Sportpark Elsgeest.

Doelman
De dag begon nog zo mooi in Voorhout. Het zonnetje scheen en met een prima temperatuur ging het Edwin van der Sar-toernooi van start. BVO’s namen het op tegen teams uit de streek en het evenement werd druk bezocht. Het goede begin kon door zowel Foreholte als HVV geen goed gevolg worden gegeven.

Voordat de wedstrijd überhaupt van start was gegaan, stond het duel al in het teken van de keepers. In de ochtend en in het begin van de middag werd een aantal sluitposten in het zonnetje gezet bij toernooi die de naam draagt van de oud-topkeeper. De doelmannen van de thuisploeg en de bezoekers hadden in de wedstrijd op zondagmiddag weinig te doen. Helaas voor hen, kon de dag op die manier niet juist gecontinueerd worden.

Dat er belangen op het spel stonden was aan het spel van beide teams te zien. Er was zeer weinig voetballend vermogen te vinden en het merendeel van de ballen werden blind naar voren gewerkt. De spanning en zenuwen waren bijna tastbaar voor de toeschouwers. Een dood spelmoment van Sten Admiraal zorgde uiteindelijk voor de openingstreffer.

Cristiano Ronaldo
Admiraal bracht de bal vanuit een hoekschop in het strafschopgebied. De doelman van HVV, Daniel Voskamp, kon de bal niet voldoende weglokken en zag Oscar Arroyo voor zich opduiken. De verdediger leek kansloos, maar met een omhaal wist hij de bal in het netje te leggen: 1-0. De robuuste verdediger veranderde voor een moment in een ‘look-a-like’ van Cristiano Ronaldo.

,,We zijn geen moment in de problemen gekomen en we gaan alsnog met 2-2 van het veld af”

Ondanks de openingstreffer was er nog weinig te genieten. Het tweede gevaar kwam wederom via een hoekschop. Admiraal combineerde met een medespeler en plaatste de bal over de doelman heen. Echter stond de lat een wonderschone treffer in de weg. Foreholte bleef op zoek gaan naar de tweede treffer en vond die in het tweede bedrijf via Wouter Nolles. Toni Arroyo, die Jelle Geerlings in de tweede helft verving, gaf de bal voor en Nolles schoot raak: 2-0. De wedstrijd leek beslist.

Uit handen
Uit het niets kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd en daarmee automatisch terug in de strijd om handhaving. Chris Bello wist van dichtbij uit een vrije trap raak te schieten. Met enig fortuin kwam de bal voor zijn voeten. Aan de andere kant kreeg Nolles een enorme kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de spits maaide over de bal heen.

De thuisploeg hinkte op twee gedachten en dat leed tot een bizarre eindfase van het duel. Er lag een zee aan ruimte voor de ploeg van IJzendoorn, maar die werd niet benut. De oefenmeester zag het met afschuw aan en zag dat zijn team achteruit ging lopen. Een verraderlijke voorzet werd ternauwernood overgetikt door Matthijs Guijt. Een hoekschop en daarmee de laatste kans van de wedstrijd volgde. De doelman van de bezoekers ging zelfs mee.

De hoekschop werd zwak genomen, maar Stefan Roos kreeg een herkansing. Alles en iedereen miste de bal, maar Joppe van der Bruggen niet. De middenvelder tikte van dichtbij raak en schoot daarmee Foreholte de teleurstelling in. Het werd doodstil op Sportpark Elsgeest.

Besef
,,Ik snap niet dat mijn ploeg niet besefte hoeveel kansen ze om zeep hebben geholpen”, reageerde een afgekoelde IJzendoorn na afloop. ,,We hebben echt kansen, ook in overtal situaties, gehad om de 3-1 te maken. We zijn geen moment in de problemen gekomen en we gaan alsnog met 2-2 van het veld af. Dat vind ik echt ongelofelijk. Ik had gedacht dat we na vandaag klaar zouden zijn. We kunnen de komende weken alsnog aan de bak.”

Foreholte – HVV 2-2 (1-0) 31. O. Arroyo 1-0, 72. Nolles 2-0, 82. Bello 2-1. 90+5. Van der Bruggen 2-2.

Foreholte: Guijt, Schinkelshoek, Kraakman, O. Arroyo, Spreeuw, Jongbloed, Bleijswijk, Wiering (46. C. Brabander), Admiraal (73. Roukema), Nolles, Geerlings (57. T. Arroyo).

Foto: Jeannette Kloet

Lees ook:SJC en het gelijk van de winnende trainer: ,,Ze konden me schieten”‘

Interview Marcel IJzendoorn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)