,,De teleurstelling was groot, ook bij mij”, zei Marcel IJzendoorn, coach van Foreholte, na de late gelijkmaker (2-2) van Concordia. ,,Maar ik heb ook tegen de jongens gezegd: ‘we gaan lekker een biertje drinken’. Want we zijn gewoon goed bezig.”

Het was al de derde 2-2 in uitwedstrijden dit seizoen voor Foreholte. In alle gevallen moesten de Voorhouters een late gelijkmaker toestaan. ,,Bij HVV in de 96e minuut, bij Wilhelmus in de 93e minuut en nu in de 87e minuut”, herinnert IJzendoorn zich. ,,In alle wedstrijden hadden we de kansen om uit te lopen naar 1-3. Vandaag ook weer. Het is vooral zuur dat Concordia twee keer scoorde met een van richting veranderd schot.”

Gemiste strafschop

,,We speelden een matige eerste helft, op een goed openingskwartier na”, vertelt IJzendoorn. ,,Daarin kwamen we via Tom Bleijswijk op 0-1. Vervolgens pakte Niels (van Schie) een penalty en nog twee goede ballen.” Toch moest Foreholte de 1-1 toestaan.

Na rust wist Foreholte zich goed te herstellen. ,,We speelden gewoon een heel goede tweede helft”, aldus IJzendoorn, die zijn ploeg door een benutte strafschop van Wouter Vlasveld opnieuw de leiding zag nemen. ,,En daarna hadden we de mogelijkheden om er 1-3 van te maken.” Die gemiste kansen werden Foreholte fataal middels de gelijkmaker van de Delftenaren.

Ook IJzendoorn stapte in mineur van het veld, maar weigerde tegelijkertijd bij de pakken neer te zitten. ,,Ik heb veel pluspunten gezien en er is veel optimisme binnen de groep over hoe we spelen. En vergeet niet: we zijn de tweede seizoenshelft begonnen met 4 punten uit twee uitduels. Dat is niet slecht. Sterker nog, dat is juist goed. We staan bovendien nog steeds bovenaan in de tweede periode. Het ziet er goed uit voor Foreholte.”