,,Het is meer teleurstelling”, reageert Marcel IJzendoorn halverwege zijn analyse van GDA – Foreholte. In de stem van de Leiderdorper viel enige berusting waar te nemen, maar zelf ervoer hij dat niet zo. ,,Al met al hebben we wel een redelijk valse start zo. Dat zijn we ook niet gewend van andere jaren, toen we vaak goed begonnen. Maar vier wedstrijden en dan drie punten is wel heel teleurstellend.”

Het derde verlies op rij viel voor IJzendoorn rauw op zijn dak. ,,We zaten voor rust prima in de wedstrijd. Stonden goed en gaven weinig kansen weg. We maakten alleen redelijk laat de 0-1. Dan heb je ook weinig tijd om de 0-2 te maken. Maar al met al waren er voldoende mogelijkheden om met een grotere score de rust in te gaan.”

En dus togen IJzendoorn en zijn mannen met een goed gemoed richting de kleedkamer. ,,Ik had het idee: we gaan in de tweede helft rustig op zoek naar de 0-2. Maar het heeft er niet ingezeten.”

,,Die cruciale fouten hebben ons genekt.”

Persoonlijke fouten deden Foreholte de das om. ,,Bij de 1-1 ging Lukas Wiering in de fout en bij de 2-1 Tom Bleijswijk. Dat zijn dan twee van de wat meer ervaren spelers. Maar je wint en verliest met z’n allen. Het was niet zo dat we de hele wedstrijd slecht hebben gespeeld, maar het waren wel twee cruciale momenten. Daardoor draaide de hele wedstrijd.”

Forceren
,,Daarna hebben we het nog wel redelijk opgepakt. Zonder veel te creëren overigens. Dat gold ook voor GDA. We waren op gegeven moment vol aan het drukken, op jacht naar de 2-2. Toen viel via de counter de 3-1. In de eindfase hebben we met Rick Brabander en Tjeerd van der Zwaan – die goed inviel als spits in een poging nog wat te forceren – nog wel twee grote kansen op de 3-2 gehad, maar die gingen er allebei niet in.”

,,Zonde”, verzuchtte IJzendoorn. ,,Wij zijn niet weggespeeld, maar aan het einde van het liedje draait het er wel om of je met 1 of 3 punten naar huis toe gaat. Op zich had ik 1-1 in een uitwedstrijd geen slecht resultaat gevonden. Het was op gegeven moment in de tweede helft ook een gelijkopgaande wedstrijd. Maar we hebben het niet vast kunnen houden. Die cruciale fouten hebben ons genekt.”

Meerwaarde
IJzendoorn haalde in de tweede helft Sten Admiraal naar de kant. De van VVSB overgekomen middenvelder heeft nog niet aan het hoge verwachtingspatroon kunnen voldoen. ,,Je hoopt op een meerwaarde en dat gaat hij waarschijnlijk ook wel worden, maar hij heeft gewoon tijd nodig. Je moet niet denken dat hij zomaar even langs tien spelers slalomt. Sten werkt hard en aan de bal is het allemaal goed. Maar voorlopig kan hij nog geen speler vrij wegsteken voor het doel. Er moet een betere afstemming komen op het moment dat hij zich vrijspeelt. Dat een spits meteen diepgaat of een buitenspeler naar binnen snijdt.”

Archieffoto: Jeannette Dijkstra

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude