,,We hebben niet het puntje gekregen waar we zeker recht op hadden”, baalde Foreholte-coach Marcel IJzendoorn. Zijn ploeg ging met 2-1 onderuit bij ROAC. ,,Dat is vervelend, omdat we in een rotperiode zitten.”

Ondanks de teleurstelling over het resultaat was IJzendoorn niet ontevreden. ,,Dit geeft de burger weer een beetje moed. We hebben een goede eerste helft gespeeld, vooral als collectief. Daar kunnen we mee verder. De tweede helft moesten we teveel naar achteren. Bovendien waren we slordig in de counter.” Halverwege was het 0-1. Op slag van rust opende Chris Guijt de score.

In het tweede bedrijf hield Foreholte nog lang stand. Maar in de laatste zeven minuten ging het alsnog mis. ,,Zij kwamen in de 83e minuut op 1-1. Dan denk je: ‘dan maar een punt’. Twee minuten voor tijd gaf de scheidsrechter echter een penalty, terwijl de overtreding minimaal een meter buiten het strafschopgebied was. Na afloop gaf de scheidsrechter toe dat hij het misschien verkeerd gezien heeft, maar daar kopen we alleen helemaal niets voor.”

Hoek waar de klappen vallen
Het onfortuinlijke moment was typerend voor de huidige fase van Foreholte. Het zit de Voorhouters even niet mee. ,,De ene keer zit het mee en de andere keer tegen. Over een heel jaar kun je dat tegen elkaar wegstrepen. Maar we zitten nu even in de hoek waar de klappen vallen.”

Foreholte mag zondag zijn borst natmaken als koploper Laakkwartier op bezoek komt. ,,Hopelijk maakt dat wat los bij de jongens”, besloot IJzendoorn.

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)