"banner

,,Het verschil tussen deze twee ploegen zat hem in de kwaliteit”, gaf Hillegom-coach Stefan Teeken na afloop van het duel Hillegom – FC Boshuizen eerlijk toe (0-2). Het was een confrontatie tussen twee ploegen die sinds dit seizoen een nieuwe trainer voor de groep hebben staan. De nog ongeslagen ploeg uit Leiden bleek uiteindelijk een maatje te groot voor de Hillegommers. 

,,Ik vind dat Marcel het goed voor elkaar heeft gekregen in zo’n korte tijd”, concludeerde Teeken. ,,Als je naar onze ploeg kijkt, dan zie je dat we in vergelijking tot vorig seizoen op acht plekken gewijzigd zijn. Dat geeft niet, want dat heeft ook even tijd nodig. We zijn na twee overwinningen niet in een polonaise gaan lopen en we gaan na twee nederlagen ook niet in een hoekje zitten.”

De analyse van Teeken was veelzeggend en realistisch. Lange tijd konden de Hillegommers goed mee in het duel tegen de nummer één van de ranglijst. De thuisploeg kwam alleen net te kort in bepaalde details. Zo hadden aanvalsleiders Jeroen Dedel en Niels van Veen niet hun meest gelukkige dag en was de ploeg aan de bal te vaak slordig om tot meer uitgespeelde kansen te komen.

Complimenten naar IJzendoorn
,,Zowel collectief als individueel haalden teveel spelers niet hun niveau vandaag. Daardoor liep het niet lekker bij ons. Ik vond dat het bij Boshuizen wel goed liep en nogmaals daarvoor gaan de complimenten naar IJzendoorn.” Hillegom oogde wat stroperig en was na de 0-2 in de tweede helft zo goed als knock-out. De oefenmeester van de blauw-witten probeerde nog wat te forceren door Ronald Turenhout in te brengen en door Frank de Groot naar voren te sturen, maar het wilde niet helpen.

,,De ploeg voelde goed aan wanneer ze druk moesten zetten.”

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Jasper van Trigt liep zichzelf vrij in het strafschopgebied en ontving de bal. De middenvelder moest uit de draai schieten, maar zag zijn inzet naast gaan. Aan de andere kant leek oud-Teylingen-speler Sohrab Safi te scoren uit een hoekschop, alleen belandde zijn poging keihard op de binnenkant van de paal. Na een half uur spelen was Safi alsnog de gelukkige man. Uit een vrije trap kon hij van dichtbij binnenwerken: 0-1.

30 om 70
,,Ik vond dat wij als ploeg erg volwassen speelde”, was IJzendoorn lovend na afloop. ,,Tot aan de 0-2 ging het redelijk gelijk op, maar ik vond het alsnog 30/70 in het voordeel van ons. Onze aanvallers lieten het na om het de score hoger uit te laten vallen, maar al met al ben ik tevreden met wat ik heb gezien vandaag.”

Het was voor de oud-trainer van Foreholte een terugkeer in de Bollenstreek. De coach deed dat succesvol en zijn ploeg maakte met vlotte aanvallen en een paar goed uitgevoerde counters indruk op De Zanderij. ,,Ik vind dat ze het goed oppakken. We wilden drukzetten vanaf kop-cirkel en dat deden ze perfect. De ploeg voelde goed aan wanneer ze druk moesten zetten.”

,,FC Boshuizen was vandaag een maatje te groot voor ons. Dat kan een keer gebeuren.”

Hillegom ging na de tegentreffer op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om iets van gevaar te stichten. Een vrije trap van Dedel ging naast de goal, maar verder kwam de ploeg niet. De Leidenaren waren succesvoller. Frank van Gils schoot twintig minuten na de thee de 0-2 tegen de touwen.

De score had veel hoger kunnen uitlopen in Leids voordeel, maar slordigheden van de aanvalslinie van Boshuizen en goede reddingen van Hillegom-doelman Donovan Partosoebroto gooiden roet in het eten.

Opportunisme
,,FC Boshuizen was vandaag een maatje te groot voor ons. Dat kan een keer gebeuren. Wij moeten gewoon doorgaan met de manier waarop we bezig zijn en gaan dan toewerken naar de volgende wedstrijd tegen NVC”, sloot de trainer van Hillegom af. Zijn collega was content met de zege, maar waakte tegelijkertijd voor opportunisme. ,,Twaalf punten uit vier wedstrijden is geweldig, maar laten wij eerst eens de grens van dertig punten bereiken. Daarna zien we het wel.”

Hillegom – FC Boshuizen 0-2 (0-1) 31. Safi 0-1, 64. Van Gils 0-2.

Hillegom: Partosoebroto, Mensah, De Groot, Van Dongen, Van Veen, De Jong, Van der Paard (64. Turenhout), Van Trigt (77. Pijpers), Arendse (46. Ryan), Van Veen, Dedel.

Archieffoto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Lemmers goudhaantje voor Foreholte


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen