Toen hij het shirt van Barendrecht droeg, ging hij al even langs bij Katwijk om te vragen of ze interesse in hem hadden. Kilian Berkhout is pas 21 jaar, maar heeft als voetballer al een aardige lijst met clubs achter zijn naam. Twee jaar geleden ging een overstap naar de Krom uiteindelijk niet door. Hij belandde bij Excelsior Maassluis, maar nu is zijn tijd bij Katwijk alsnog gekomen. De creatieve middenvelder, die vorig seizoen een groot aandeel in de successen van Maassluis had, is de eerste Katwijkse versterking voor het nieuwe seizoen.    

Kilian, leuk je te spreken. Ik ben even gaan speuren, maar poe. Je hebt als 21-jarige al een aardige CV opgebouwd…
,,Ja, ik heb qua voetbal wel een leuke jeugd achter de rug. Haha. Ik ben begonnen bij Xerxes. Als C-junior ben ik naar Excelsior Rotterdam gegaan. Daar heb ik twee jaar gezeten. Later heb ik ook nog in de jeugd van Sparta gevoetbald en als senior ben ik naar Barendrecht gegaan. Daar heb ik alleen niet echt een kans gehad in het eerste. Zodoende ben ik bij Excelsior terechtgekomen.”

Bij die laatste club heb jij je steentje wel bijgedragen het afgelopen jaar…
,,Zeg dat wel. Ik begon in het tweede omdat ik nieuw was. Vanaf de voorbereiding mocht ik eigenlijk al meedoen. Mijn eerste wedstrijd was Sneek-uit. Die verloren we toen, maar dat was wel een van mijn beste wedstrijden gelijk. Daarna heb ik vier invalbeurten gehad en vervolgens heb ik alleen maar in de basis gestaan. Niet arrogant bedoeld, maar toen hebben we niets meer verloren en zijn we kampioen geworden. De stap naar Katwijk is voor mij uiteindelijk de beloning.”

Het was zeker een knappe prestatie van Excelsior Maassluis. Jullie bleven maar winnen vorig seizoen. Als ik naar jouw jeugdcarriere kijk, zat je toch wel redelijk dicht tegen het profvoetbal aan…
,,Mijn droom was ook om het profvoetbal te halen. Het was best een teleurstelling toen ik een stap terug moest doen. Maar als ik terugkijk, ben ik er eigenlijk alleen maar beter op geworden. Katwijk is echt niet minder dan een club uit de Jupiler League. Het zit zeker nog wel in mijn achterhoofd. Krijg ik de kans, zijn er mogelijkheden en past het goed in het plaatje? Waarom niet? Ik kan het altijd proberen.”

De club Katwijk, heeft die jou altijd getrokken?
,,Het is zeker een mooie, grote club. Met veel aanhang, veel leden. Als je de sfeer daar ziet, dan is dat geweldig.”

Hoe is het balletje gaan rollen?
,,Voordat ik naar Excelsior Maassluis ging, voetbalde ik in het tweede van Barendrecht. Ik ben toen op zoek gegaan naar een andere club. Ik had geen aanbiedingen of iets dergelijks. Met Barendrecht speelde ik een keer bij Katwijk en toen ben ik op ze afgestapt met de vraag of ik er niet kon komen voetballen.”

Ha! En toen?
,,Het was wel een optie. Voor mij en voor Katwijk, maar dat was in het tweede. Uiteindelijk werd het lastig qua reizen en alles. Sindsdien is Katwijk mij in de gaten blijven houden en hebben ze me aan het begin van het seizoen benaderd. Toen zijn er gesprekken gekomen, met een positieve uitkomst. Volgend seizoen speel ik bij Katwijk.”

Mooi dat het dan uiteindelijk zo gelopen is voor jou!
,,Zeker. Ik ben blij dat ik het toen gedaan heb, het polsen of ze interesse hadden. Anders had ik nu niet bij Katwijk gezeten. Haha.”

Foto: Katwijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude