,,Van mijn overstap van Rijnsburgse Boys naar FC Rijnvogels heb ik geen moment spijt gehad en ik hoop dat nu weer niet te krijgen.” Was getekend Rob Zandbergen. De linksback vertrekt na het seizoen bij de derdedivisionist omdat ‘zijn gevoel niet langer goed is’. Na drie seizoenen op de Kooltuin gaat hij op zoek naar een nieuwe club.

,,Ik ben iemand die altijd op zijn gevoel afgaat”, verklaart Zandbergen. ,,Als dat gevoel weg is bij een club of bepaalde mensen, dan houdt het op. Dan kan ik niet verlengen.”

Meningsverschil
De reden dat Zandbergen niet langer in zijn hum op de Kooltuin is, houdt hij liever in het midden. ,,We hadden een flink meningsverschil over dingen die zijn gebeurd en moeten gebeuren. Ik vind het niet netjes om daar inhoudelijk op in te gaan. We moeten nog een half jaar door.”

De knoop werd doorgehakt op trainingskamp in Valencia. ,,We hebben er twee pittige gesprekken gevoerd over alles en nog wat. Ik heb toen opnieuw aangegeven mijn twijfels te hebben. Dat had ik in november ook al gedaan. Ze hebben nog wel gevraagd of ik er thuis nog over wilde nadenken, maar ik ben niet meer van gedachten veranderd.”

Peter de Koning van de technische commissie betreurt het vertrek van de verdediger annex middenvelder. ,,Het is jammer, omdat Rob een vaste waarde is en een jongen uit groot Katwijk. Wij hebben gezegd: ‘als je geen goed gevoel hebt, dan moet je stoppen. Dan gaan we goed uit elkaar’.”

Band opgebouwd
Hoewel hij duidelijk en stellig is in zijn bewoordingen, vindt Zandbergen het ergens ook zonde om Rijnvogels te gaan verlaten. ,,De intentie vanuit de club is altijd geweest om door te gaan. En vanuit de hele vereniging voel ik die steun ook wel, ik merk dat veel mensen me graag zien. Er zitten daarnaast een paar mensen in de begeleiding met wie ik in drie jaar tijd ontzettend veel heb opgebouwd. Het doet van beide kanten pijn hun te verlaten. Hetzelfde geldt voor de spelersgroep. Met een aantal jongens trek ik nu al bijna drie jaar vier keer per week op. Dan bouw je een band op. Maar toch denk ik dat het voor mij de beste keuze is.”

Zandbergen hoopt in de Derde Divisie actief te blijven. ,,Het liefst in de Bollenstreek, maar ik sta overal voor open”, voegt hij toe. Concrete interesse is er (nog) niet. ,,Er is alleen informeel wat geïnformeerd. In die zin neem ik wel een risico, maar het zal wel goedkomen, toch? Het is nog hartstikke vroeg. Ik lees ook nog weinig berichten over clubs die nieuwe spelers hebben vastgelegd.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen