Op bezoek bij CSW speelde Valken ’68 een wedstrijd met twee gezichten. Voor rust werd de ploeg van Gerard de Geus van het veld gecounterd, terwijl de Valkenburgers na de thee het spel dicteerden. Uiteindelijk werd het 3-2 voor de thuisploeg. De Geus was kort na afloop nog niet echt bekomen van de einduitslag. ,,Ik ben eerlijk gezegd nog steeds flabbergasted van de wedstrijd’’, sprak de oefenmeester.

De Geus was niet te spreken over de beginfase van zijn ploeg. ,,Na vijf minuten liepen we eigenlijk al achter de feiten aan. Die gasten speelden twee keer een counter goed uit en kwamen zo al snel op een 2-0 voorsprong. We werden in de beginfase gewoonweg overlopen. CSW liet ons van achteruit voetballen, en dat is iets wat wij niet kunnen. We zijn een aanvallend ingesteld team dat vooruit wil spelen.” Valken ging met een achterstand van 3-0 aan de thee en leek kansloos voor een goed resultaat. In de tweede helft volgde echter een opleving.

De Geus was meer dan tevreden over het spel na rust ,,Toen gingen we in één keer vooruit voetballen. We speelden bij vlagen echt fantastisch. Arjan Haasnoot en Lex Heemskerk scoorden uit prima aanvallen via de flanken. Alleen was het geluk niet aan onze zijde. We hadden wel vier keer kunnen scoren. Uiteindelijk kan ik het nog steeds niet geloven. Hoe heeft het kunnen gebeuren dan we zonder punten uit Wilnis weg gingen? Ik ben nog steeds beduusd van de pot.’’

Doelstelling
De Geus had ook niet echt een verklaring voor de twee gezichten die zijn team liet zien. ,,Bij ons ligt het niet aan de instelling. Die is altijd positief. Laten we het erop houden dat we niet goed begonnen. De tweede helft hebben we laten zien wel te kunnen voetballen. Dat komt omdat we toen vooruit speelden in plaats van achteruit.’’

Door het verlies blijft Valken ’68 in de gevarenzone. De ploeg uit de gemeente Katwijk staat nu negende. ,,We horen eigenlijk twee plaatsen hoger te staan’’, vindt De Geus. Zijn ploeg heeft de meeste teams uit het linkerrijtje al gehad en verloor eigenlijk alleen thuis tegen FC ’s Gravenzande kansloos. De Geus ziet zijn ploeg daarom nog wel stijgen op de ranglijst. ,,Onze doelstelling is de zesde of zevende plaats in de competitie. Dat moet haalbaar zijn.’’

Tekst: Matthijs Snepvangers