Dirk Kuyt gaat volgend seizoen bij Feyenoord meelopen als rechterhand van technisch directeur Martin van Geel. Dat vertelde de Katwijker woensdagavond bij RTL Late Night. Het was het meest nieuwswaardige feit in een interview dat voornamelijk in het teken stond van terugkijken en felicitaties in ontvangst nemen.

Zo spraken Wesley Sneijder, Steven Gerrard en ook Louis van Gaal middels een videoboodschap hun waardering uit voor de aanvaller. De Katwijker maakte eerder bekend te zullen stoppen als profvoetballer. Volgend seizoen gaat ontdekken waar zijn kwaliteiten liggen. ,,Ik denk dat ik Feyenoord ook als niet-voetballer kan helpen”, zei hij tegen Humberto Tan. Hij gaat tevens een management en trainers-cursus volgen.

Kuijt had woensdag een onderhoud met de directie en staf van Feyenoord waarin de beslissing om te stoppen werd genomen. ,,Het was mijn besluit, maar ik vond de mening van Feyenoord wel heel belangrijk. Gelukkig zaten we op een lijn wat betreft het vervolg”, aldus de man die een aantal weken geleden het gevoel kreeg dat de cirkel bij een eventuele titel wel helemaal rond was.

Of hij na de zomer nog op een lager niveau, bij zijn club Quick Boys, actief zal zijn, kwam niet ter sprake. ,,Ik ga eerst genieten van het naar school brengen van mijn kinderen en op vakantie gaan wanneer ik wil.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen