,,Ik durf wel te zeggen dat dit het mooiste sportpark van de regio gaat worden.” Het kan voor voorzitter Herman Meijvogel nu niet snel genoeg gaan. Woensdag zijn de nieuwe plannen gepresenteerd die Sportpark de Lageweg om moeten gaan toveren tot de ‘Poort van Noordwijk’. Over drieënhalf jaar moet de bouw afgerond zijn en dan heeft SJC een gloednieuw sportpark. ,,Het wordt fabelachtig mooi. Ik kan niet wachten.”

,,Alles gaat plat”, vertelt preses Meijvogel. ,,De kantine, de sporthal, de tribune, alles wordt nieuw.” Bij SJC zijn ze al een aantal jaar bezig met nieuwbouwplannen. Vorig jaar werd door de gemeenteraad het jawoord gegeven en werd er budget vrijgemaakt om de Lageweg een opknapbeurt te geven. Vier architectenbureaus gingen aan de slag en maakten een ontwerp voor het nieuwe sportpark. Eén daarvan had een uniek plan bedacht voor de sporthal, die in de grond wordt geplaatst.

,,Een briljant idee”, vindt Meijvogel. ,,Een sporthal is vaak groot en niet mooi om te zien. Maar deze hal wordt gedeeltelijk in de grond geplaatst waardoor hij een stuk minder hoog wordt. De kleedkamers van de hal komen onder de grond en daarbovenop komen de kleedkamers van SJC. Op het dak van de sporthal komt onze kantine, die dankzij grote raampartijen uitzicht geeft over al onze velden.”

Doorgroeien
Met het nieuwe plan gaat SJC wel wat veldcapaciteit inleveren. ,,Dat ging voor ons een beetje als een ledenstop ruiken, terwijl wij juist aan het groeien zijn. We wilden het best doen, maar dan wel met de voorwaarde dat al onze velden kunstgras zouden worden. Daar heeft de gemeente mee ingestemd. Daardoor kunnen we wel gewoon blijven groeien.”

Het eerste veld gaat verplaatst worden en komt pal naast de Van Berckelweg te liggen. Iets waar Meijvogel blij mee is. ,,Dat betekent dat we ontzettend gezien gaan worden. Als je Noordwijk binnen komt rijden via deze weg, wat veel mensen doen, zie je ons sportpark open en bloot liggen. Als je naar andere verenigingen kijkt, dan ligt het sportpark vaak verborgen achter huizen. Behalve bij SJC”, is Meijvogel trots.

Ontwerp
De architect gaat het plan dat hij heeft ingestuurd nu helemaal uitwerken, en zal in het derde kwartaal van dit jaar met een eerste gedetailleerde schets komen. Dat voorlopige ontwerp moet door alle belanghebbenden goedgekeurd worden. Alle op- en aanmerkingen die er zijn worden beoordeeld en waar nodig verwerkt. Begin volgend jaar komt het definitieve ontwerp en dan kan er begonnen worden met de bouw. Tijdens de werkzaamheden kan SJC wel gewoon op de Lageweg blijven.

,,Drie kunstgrasvelden blijven beschikbaar. In de weekenden onze wedstrijden spelen, dat gaat gewoon lukken”, verzekert Meijvogel. ,,Als ze de kantine en de kleedkamers gaan slopen, wordt er een bouwterrein aangelegd, waar iedereen zijn auto kwijt kan en waar een tijdelijke kantine komt. Uitwijken is dus niet nodig.”

Jubileum
Meijvogel hoopt dat het nieuwe sportpark in het tweede kwartaal van 2020 opgeleverd wordt, zodat de officiële opening op 26 september 2020 plaats kan vinden als SJC haar 100-jarig jubileum viert.

De foto boven is een impressie en kan afwijken van het definitieve ontwerp.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer