Een paar dagen geleden werd bekend dat het seizoen voor de topscorer van de Topklasse erop zit. De kneuzing in de voet, zoals de diagnose ten onrechte luidde die Marciano Mengerink opliep na een onschuldig ogende botsing met teamgenoot Omar Hamdi, blijkt toch een breuk te zijn. ,,Het is echt zwaar balen.”

Mengerink komt net uit ziekenhuis, het gips om zijn voet was aan vervanging toe, wanneer hij zijn verhaal doet. ,,De komende zes weken zit ik nog in het gips, daarna gaan we kijken hoe het ervoor staat. De keuze was rust met of zonder gips, maar met gips weet je zeker dat de voet niet belast wordt, dus die keuze was snel gemaakt.”

Begin deze week werd na een tweede röntgenfoto en een daarop volgende MRI-scan vastgesteld dat de topschutter een breuk heeft opgelopen in de voet. ,,Het is een complexe breuk aan de onderkant, nog voor de middenvoetsbeentjes. Volgens mijn arts is het niet operabel. Vanaf de bovenkant kan hij er niet bij en aan de onderkant zitten te veel zenuwen. De kans dat je meer schade doet dan je oplost, is gewoon erg groot.”

En dus moet hij zes weken in het gips en hopen dat het allemaal netjes aan elkaar groeit. Als dat niet gebeurt zou het kunnen betekenen hij chronische klachten overhoudt. Misschien wel zo ernstig dat zijn voetbalcarrière in het geding komt. ,,Ik heb daar wel even aan gedacht,” geeft Mengerink toe. “Maar we kunnen er nu nog weinig over zeggen. Mijn arts heeft me gerustgesteld, en ik sta er positief in.”

Boos
Eigenlijk is Mengerink best wel boos. Op de arts die in eerste instantie de verkeerde diagnose heeft gesteld. Op de fysiotherapeuten die zeiden dat het echt geen breuk kon zijn, ondanks dat hij bleef klagen over pijn, ook na zes weken rust. En op zichzelf. ,,Al die tijd wist ik eigenlijk al dat het niet goed zat. Ik had gewoon schijt aan iedereen moeten hebben en die MRI-scan meteen laten maken.” Dat gebeurde niet. Hij stond zelfs al weer op het trainingsveld. ,,Ja weet je, je wilt gewoon weer spelen. Je denkt ‘ik loop het er wel uit’.” Pas als dat dus echt niet het geval blijkt gaat hij terug, ditmaal naar een ander ziekenhuis.

,,Deze arts zei ook dat de eerste dokter in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis had moeten zien dat er meer aan de hand was.” De zwelling is daarbij geen excuus. ,,De foto was goed en ze hadden het kunnen zien. Nu is het gewoon heel lullig, want als er meteen de juist diagnose was gesteld, had ik nu al weer kunnen voetballen.”

Titelstrijd
En dus zal Katwijk het, net als de afgelopen weken, ook in de laatste vier duels zonder zijn topscorer moeten stellen. ,,Het is gewoon balen, het ging de eerste seizoenshelft gewoon goed.” Een understatement gezien de cijfers die Mengerink kan overleggen. Zelfs na acht weken afwezigheid is hij nog altijd de topscorer van de Topklasse. Ondanks dat hij baalt van het feit dat hij zich nu moet verbijten op de tribune blijft hij positief. ,,Ik ben er de persoon niet naar om bij de pakken neer te gaan zitten. Uiteindelijk is het maar gewoon een blessure van een paar maanden. Ik heb tegen de trainer al gezegd: ‘volgend jaar kom ik sterker terug’. Dan gaan we knallen!”

Foto: Bobkat.nl


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)