In het seizoen 2013/2014 mocht Ter Leede voor het laatst proeven en ervaren hoe het is om op het hoogste niveau te voetballen. Het verblijf in de Topklasse was echter van korte duur. Direct degradeerden de Sassenheimers weer naar de Hoofdklasse. De twee jaren die volgden was Ter Leede een stabiele middenmoter, maar dit seizoen is dat anders. De rood-gelen voeren momenteel de ranglijst aan en Jonathan Robertson, een van de vaste krachten, weet waar dat door komt.

,,Vorig jaar hadden we een goed team, maar maakten we te weinig goals. Nu hebben we voorin meer rendement’, vertelt de linkspoot. ,,Op dit moment zijn we op de goede weg. De afgelopen jaren is er steeds meer kwaliteit bijgekomen en bleef de kern bovendien intact.” Met die vaste kern doelt Robertson op spelers als Mike Boelee, Mitchell Kappenberg, Vincent Ammerlaan. Jongens die Ter Leede al jaren een warm hart toedragen en die de nodige ervaring hebben.

Nu het zo goed gaat, lijkt promotie en wellicht een kampioenschap dichterbij dan ooit. Toch zijn er meer kapers op de kust. Achilles Veen, Spijkenisse en Noordwijk zijn geduchte concurrenten van de Sassenheimers. Robertson is daarom ook voorzichtig met uitspraken. ,,Het wordt wel zwaar. Er zijn nog veertien wedstrijden te gaan. Ik verwacht dat de drie concurrenten ook wel hun ding blijven doen, dus we moeten ons zeker nog niet rijk rekenen.”

‘Kat uit de boom kijken’
Robertson maakte in 2013 het bewuste jaar van het kampioenschap niet mee. Het gevoel kent hij dus niet, al wil hij dat maar al te graag meemaken. ,,Natuurlijk. Iedereen wil graag promoveren. Aan het begin van dit seizoen keken we eerst de kat uit de boom. Hoe zouden de nieuwe jongens gaan presteren? Maar ik heb het gevoel dat het vertrouwen groeit in de groep. We moeten er gewoon vol voor gaan.”

Zelf is Robertson aan zijn vierde seizoen in Sassenheim bezig. Het bevalt hem goed op De Roodemolen. Gesprekken met de club over een nieuw contract zijn er nog niet geweest. ,,Ik wacht rustig af”, geeft hij aan. ,,Het heeft voor mij ook geen absolute prioriteit op het moment. Maar als Ter Leede graag wil dat ik verleng, dan wil ik zeker blijven. De teamsfeer is goed en we hebben fijne supporters. Het is gewoon een gezellige club.”

Vertrouwen
Aanleiding om Ter Leede te verlaten ziet hij op dit moment dus niet. Vier jaar geleden kwam de middenvelder over van FC Oss en daarvoor speelde hij in het shirt van Almere City. Kriebelt het niet om wellicht toch weer een stapje hogerop te maken? ,,Het is altijd leuk, maar het moet wel te combineren zijn”, vindt hij. ,,Ik denk ook wel dat ik een hoger niveau aankan, maar ik wil wel graag spelen. Op dit moment krijg ik van Henk Wisman vertrouwen. Dat moet er bij een andere club dan ook wel zijn.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen