Komend seizoen kruisen de beste zeven zaterdag – en zondagclubs de degens in de Tweede Divisie. De verwachtingen zijn hooggespannen. De grote vraag is hoe de verhoudingen zullen liggen tussen het zaterdag – en zondagvoetbal. VVSB’er Peet van der Slot heeft veel zin in het nieuwe avontuur en denkt dat de verschillen niet heel groot zullen zijn.

,,Ik verwacht dat het veel mooie, open wedstrijden gaan worden. De verhoudingen zijn lastig in te schatten. Ik heb het idee dat de zaterdag in de breedte sterker is. Op zondag is het aantal goede ploegen dunner gezaaid. Toch denk ik dat de top weinig voor elkaar onder doet. Ook heb ik het idee dat er op zaterdag fysieker wordt gespeeld en op zondag meer tactisch en technisch. Ploegen als AFC en De Treffers proberen van achteruit op te bouwen en door goed positiespel de aanvallers te bedienen. Op zaterdag worden wedstrijden vaak beslist door individuele kwaliteit.”

Op papier behoort VVSB niet tot de favorieten, al is het maar vanwege de breedte en vorm van de selectie. ,,Veel clubs hebben veel individuele kwaliteit, met ook veel oud-profs”, vertelt Van der Slot. ,,Die hebben wij niet. Wij doen het meer met jonge jongens. Die zijn heel talentvol, al blijft het voor hen lastig om een heel seizoen constant te presteren. Verder hebben wij natuurlijk ook een aantal zeer ervaren gasten en spelen we al lang samen.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)