Zowel vv Noordwijk als trainer Dogan Corneille bevindt zich in een weinig benijdenswaardige positie. De afslachting bij Ajax, dat Noordwijk zaterdagmiddag naar een ondubbelzinnige 7-1 nederlaag speelde, moet keihard zijn binnengekomen bij de club die dit seizoen dacht de stap naar de Derde Divisie alsnog te kunnen zetten. Na afloop vochten de woorden ’schandalige vertoning’ en ‘collectieve wanprestatie’ dan ook om voorrang als het om de beoordeling van het vertoonde roodwitte spel ging.

Het droomvisioen om promotie te bewerkstelligen, lijkt begin november verder weg dan ooit bij de Noordwijkse hoofdklasser. Wat na de vernedering op De Toekomst rest is allereerst een poging om het geknakte zelfvertrouwen zo snel mogelijk weer op te vijzelen. De zoektocht naar het passende medicijn wordt maandagavond collectief in gang gezet. De reguliere training maakt dan plaats voor een onderhoud tussen alle direct betrokkenen.

Amsterdams drama
Dat wordt een stevig gesprek afgaande op de woorden van zowel trainer Dogan Corneille als aanvoerder Stefano Gonçalves. De captain zelf liet zich na afloop van het Amsterdamse drama al in negatieve superlatieven uit, terwijl ook Corneille in die richting denkt. ,,Allereerst moet je het duel goed analyseren”, start Corneille het gesprek. ,,Die eerste twee goals waren pure persoonlijke fouten. Dat mag natuurlijk niet gebeuren, maar dat is ook weer inherent aan het spelletje.”

,,De hele gang van zaken in de wedstrijd tegen Ajax beschouw ik toch als een incident. Meer wil ik er nu niet van maken. Een schrijnend incident, welteverstaan!”

,,Maar ook op dat moment zijn we nog altijd niet bij de les en valt nog binnen het halfuur op bijna identieke wijze nummer drie. Dan wordt het kwalijk. En als je dan vervolgens ziet dat de ploeg het daarna volkomen laat afweten, ook tegen tien man, dan heb je een situatie die je jezelf als collectief mag verwijten. Dat het gaandeweg de wedstrijd van kwaad tot erger ging, maakt het allemaal nog erger.”

In de rust meende Corneille bij zijn spelers nog de wil te proeven om de schade te repareren. Dat bleek een uur later echter geenszins het geval te zijn geweest. Integendeel, de thuisclub maakte de vernedering compleet door nog viermaal te scoren.

‘Nog nooit meegemaakt’
,,We waren tot deze wedstrijd aan een goede serie bezig. Het vertrouwen leek terug te komen. Deze complete off-day heeft niemand, ik ook niet, zien aankomen. In het beste geval blijft het bij een incident, maar dan zullen we toch eerst met elkaar moeten gaan praten om te kijken waar dit precies vandaan komt. Als speler en als trainer heb ik zoiets nog nooit meegemaakt. Zij komen acht keer voor de goal en scoren zeven keer. Laten we het hoe en waarom eerst maar eens boven water zien te krijgen”, klinkt het stellig uit de mond van de ex-profvoetballer.

Op de vraag wat de trainer zijn ploeg het meest verwijt is het antwoord even simpel als duidelijk. ,,Veel spelers vertoonden in het veld ‘opgeefgedrag’. Dat mag gewoon niet. Welke conclusies ik hieraan verbind kan ik nu nog niet zeggen. Nogmaals, eerst maar eens praten. Eén ding is voor mij duidelijk. De hele gang van zaken tegen Ajax beschouw ik toch als een incident. Meer wil ik er nu niet van maken. Een schrijnend incident, welteverstaan!”

Foto: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen