Hij is de man in vorm bij Van Nispen. En ook de man waar het meeste van wordt verwacht. Met twee goals schoot Mike van Haaster zondag zijn ploeg naar een makkelijke overwinning tegen WVC. Het werd uiteindelijk 3-0 voor Van Nispen dat door de zege derde staat, met slechts één puntje achterstand op koplopers KDO en SJZ.

Er zijn voor een sterke ploeg, zeker in een competitie waar de krachtsverschillen redelijk groot zijn, aardig wat wedstrijden waarvan je weet dat je die op voorhand redelijk eenvoudig zou moeten winnen. De ontmoeting met WVC was er voor de Zilkers zo eentje. De ploeg draait niet slecht en WVC behoort tot de mindere goden in de Derde Klasse A. En dus had Van Haaster het gauw genoeg gezien.

,,Ik wist vanaf minuut één wel bijna zeker dat wij niet gingen verliezen.” Toch was de zege niet het gevolg van goed voetbal, stelt de spits. ,,We hebben nauwelijks echt goede aanvallen op de mat gelegd. Maar verdedigend stond het prima, dan is het wachten op de kansen die je toch wel krijgt.”

En daar komt Van Haaster om de hoek kijken. Hij was verantwoordelijk voor de 1- en de 2-0. Halverwege de tweede helft was de spits attenter dan zijn tegenstander op een voorzet van Rick Witteman. Op randje zestien kwam hij voor zijn man om de bal in de korte hoek binnen te tikken. Tien minuten voor rust tilde Van Haaster zijn seizoenstotaal naar zeven met het ‘recept van het huis’.

mike-van-haasterMike van Haaster ziet zich omringd door spelers van WVC, maar weet toch twee keer te scoren

,,Tom van Maris schoot de bal uit. Dick Verhoeven moet dan het kopduel winnen om vervolgens mij in stelling te brengen. Dat lukte prima. Ik kon de bal over de eerste verdediger heen wippen om de tweede met wat frommelwerk uit te spelen. Één-op-één met de keeper schoof ik hem in de lange hoek.”

Het is niet de eerste keer dat Van Haaster zo scoort en belangrijk is voor zijn ploeg. Trainer René Ras heeft de speelwijze voor een groot gedeelte afgestemd op de rappe en creatieve aanvaller. ,,Ik sta nu in de spits, maar met een vrije rol. Ik kan dus gaan zwerven en de ruimtes voor mijn acties opzoeken. Dat werkt prima. Ik zie het ook nu als m’n plicht om te scoren omdat dat nu ook echt wordt verwacht. Daar denk ik best veel over na.”

,,Over een paar weken zal de kopgroep zich gaan afscheiden en daar moeten we dan bij zitten.”

De 3-0 van Ferdi Smit gaf de zege nog wat meer glans. Smit stond bij de tweede paal goed opgesteld om opnieuw een voorzet van Witteman met het hoofd af te ronden. Van Nispen zag dat de periodetitel op slechts één puntje werd gemist. KDO en SJZ staan met zestien punten nog boven de Zilkers.

Kopgroep
,,Toch spijtig dat je die niet pakt, want het had prima gekund. Maar dat zullen die andere ploegen ook zeggen. Het zit dichtbij elkaar, maar op deze manier gaan wij meestrijden voor de bovenste plekken. Over een paar weken zal de kopgroep zich gaan afscheiden en daar moeten we dan bij zitten.”

Dat moet geen probleem zijn, kijkend naar het programma van de komende weken. Van Haaster had het ook al gezien. ,,De komende zes duels krijgen we louter ploegen die op plek zeven tot veertien staan. Normaliter zijn wij goed op dreef tegen de wat mindere tegenstanders. Er kunnen goede zaken gedaan worden.”

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)