Met een brede grijns op het gelaat staat Jim van der Krogt, volgend seizoen speler van VV Noordwijk, de pers te woord. En daar heeft de 22-jarige middenvelder alle reden toe. Zojuist heeft hij met zijn huidige ploeg, Voorschoten ’97, in de dying seconds met 3-2 gewonnen van CSW uit Wilnis. Met twee goals, en de assist bij de winnende goal, is hij zonder twijfel de man-of-the-match.

,,Het is een mooie score, zo na het bekendmaken van mijn keuze.” De creatieve middenvelder heeft naar eigen zeggen het best lastig gehad met de situatie, maar nu de kogel door de kerk is en het hoge woord eruit, speelt de Leidenaar bevrijd. ,,Ik denk dat het invloed heeft gehad op mijn spel. Het is een beetje hectisch hier ook. Hoe de selectie eruit gaat zien. Er zijn veel spelers waar iets rond speelt, ik was zeker niet de enige.”

Begin januari gaat het spreekwoordelijke balletje rollen. Dan belt Geert Jan Bakker, lid van de technische commissie van Noordwijk. Van der Krogt: ,,Vorig jaar heb ik ook met hem gepraat. Dat was toen in maart en een beetje te laat. Maar nu heb ik er een goed gevoel aan over gehouden.” Daarmee komt voor Van der Krogt dus een einde aan de onzekerheid en neemt hij dus aan het eind van het seizoen afscheid van Voorschoten ’97. ,,Ik heb er lang mee gezeten maar nu is het gelukkig bekend geworden. Je ziet het in het veld ook: ik ben vrij, heb mijn keuze gemaakt, het is goed zo.”

Ambitie
En zo kan Van der Krogt dus in alle vrijheid goed afsluiten bij zijn huidige club. Toch wil hij, desgevraagd best reageren op zijn overgang: ,,Ik ben hartstikke blij. Het is absoluut een stap omhoog, misschien wel twee.” Die weg omhoog past in de ambitie van de jonge middenvelder. ,,Mijn doel is de Topklasse. Als Noordwijk promoveert dit seizoen zou ik kunnen zeggen dat ik dat deels heb kunnen realiseren. Maar goed, mijn doel is jarenlang op Topklasse-niveau te spelen. Ik weet dat ik het kan”, klinkt het zelfverzekerd.

De Bollenstreek is voor Van der Krogt geen onbekend terrein. Hij begon in de jeugd van DoCoS maar voetbalde daarna drie seizoenen bij Quick Boys. ,,Bij Quick Boys heb ik echt een super tijd gehad. Het is een hele mooie club, maar ik heb gekozen om hier in het eerste te gaan voetballen in plaats van daar in het tweede of derde.” Dat lijkt, in het licht van zijn transfer komend seizoen, een hele goede keuze te zijn geweest. ,,Ik merk nu dat ik toe ben aan een stap hoger. Ik zie bij Noordwijk best wel veel potentie. Ik ben wel een clubjongen. Ik heb wel al drie clubs gehad, maar ben wel iemand die echt wat heeft met de mensen bij een club. Dus ja, die overstap maak ik niet zomaar: Het zegt wel iets over mijn gevoel bij Noordwijk.”

Zelfvertrouwen
Dat hij straks als relatief onbekende nieuweling binnenkomt bij een grote club met veel concurrentie doet hem niet zoveel: ,,Kijk hier heb ik iets opgebouwd, een bepaalde status. Bij een nieuwe club zal ik het weer moeten laten zien. Natuurlijk zal er veel concurrentie zijn, maar daar geef ik niet zoveel om. Ik weet dat ik op dat niveau kan acteren ik moet het alleen nog wel laten zien. En daar geeft Noordwijk mij nu de kans voor.” Om daar aan toe te voegen: ,,Ik heb in ieder geval het volste vertrouwen in mijzelf. Anders had ik deze stap niet gemaakt.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen