Te midden van feestvierende VVSB-spelers stond voorzitter Arjan Broekhof zichtbaar te genieten. Op het hoofdveld van het stadion van Excelsior keek de preses van de Noordwijkerhoutse club zijn ogen uit. ‘Zijn club’ had historie geschreven: de kwartfinale van de KNVB Beker bereikt. Ondertussen deelde Broekhof felicitaties uit aan supporters, trainers en de spelers en kreeg hij dezelfde gelukswensen net zo hard terug. ,,Normaal ben ik best een nuchter persoon, maar ook nu ging ik uit mijn dak.”

,,En terecht gewonnen ook. Die goal van Vladimir Jozic viel op een prachtig moment, vlak na rust. VVSB was de club die wilde voetballen vandaag. Maar wacht, sta ik nu over voetbal te praten? Alsof ik daar verstand van heb”, lacht Broekhof zijn tanden bloot.

Hoewel de voorzitter over het algemeen vrij nuchter over komt, liet het bekersucces hem duidelijk niet onberoerd. ,,Het was mooi. Ik ben behoorlijk zenuwachtig geweest. Maar heb tegen mezelf gezegd dat ik vooral moest gaan genieten. Ik ben vandaag ook een keer met de spelersbus mee geweest en dan zit je lekker rustig onder de jongens te genieten van de dag.”

Broekhof zag met genoegen aan hoe supporters van VVSB op eigen initiatief voor de nodige sfeer zorgden. ,,Een enorme entourage”, had de voorzitter opgemerkt. ,,Met vlaggetjes en gezang. Ik heb alleen maar onze fans gehoord”, knipoogt Broekhof. ,,Maar ook mooi dat er spontaan bussen zijn geregeld, zonder onze inmenging. Zelfs toen we nog niet wisten dat we in Rotterdam zouden spelen tegen Capelle, waren er al zo’n 4 tot 5 supportersbussen geregeld.”

12356734_177940632561185_3772615280061494556_o
De Noordwijkerhouter had in de voorbije weken in het dorp gevoeld hoe de wedstrijd zijn eigen leven ging leiden. Als hij over straat liep werd hij regelmatig aangeklampt. ,,Dat is de charme van het dorp. Iedereen begon er over. De normale loop over straat duurde nu iets langer, ja. Maar dat zag je ook in het stadion. Of het nu een kind was uit Noordwijkerhouter, sponsoren of wie dan ook. Iedereen heeft wel een lijntje lopen met de club, of draagt de club een warm hart toe. Ik ben nu twee jaar voorzitter en al zo’n dertig jaar verbonden met de club, maar dit heb ik nog niet eerder meegemaakt.”

Naast de sportieve prestaties en de daarmee gevoede emoties, maakt VVSB ook een financiële klapper. De premie voor het halen van de laatste acht is alleen al 45 duizend euro. Dat Broekhof daar blij mee is mag iedereen weten. ,,Natuurlijk is dat heerlijk en helpt het de club. Met het geld dat we nu krijgen qua recettes en premies van de KNVB gaan we heel voorzichtig om. Iedereen heeft het bij wijze van al tien keer uitgegeven, maar daar doen wij als bestuur niet aan mee. Maar de selectie krijgt natuurlijk ook een premie. Dat lijkt me logisch.”

Broekhof wilde z’n hoop voor de volgende tegenstander wel uitspreken. ,,Dat is stiekem een lastige. Ik gooi denk ik een keer mijn principes opzij. Voor nog één keer in mijn leven wil ik naar De Kuip.” Feyenoord-uit dus.

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)