Toen Stefan Immerzeel eerder dit jaar z’n kaartjes kocht voor het hardstyle-festival ‘Intents’ had hij vast nog niet kunnen bedenken dat hij op de eerste zaterdag van juni nacompetitie moest spelen met VVSB (zat.) ter promotie naar de Tweede Klasse. Alleen dat feit al wordt in Noordwijkerhout gezien als een extraatje voor de promovendus. Maar nu het eenmaal zo ver is, wil Immerzeel meer. Zoveel meer dat hij z’n kaartje verkocht om samen met z’n teamgenoten KMD opzij te zetten. Dat laatste lukte. ,,Dan heb ik ‘m gelukkig niet voor niets verkocht.”

Aan de hand van de spits, die in de competitie ook al twaalf keer het net wist te vinden, werd de ploeg uit Wateringen in de tweede helft opgerold en wonnen de Noordwijkerhouters met 2-3. Twee goals kwamen van het hoofd van de 25-jarige aanvaller. En waar hij in de competitie de laatste weken juist net iets meer moeite had met het net te vinden, toonde hij zich in de eerste pot in de nacompetitie ijzig koel voor de goal van de tegenstander. Koen Damen scoorde de andere Noordwijkerhoutse treffer.

,,Het was ook wel echt een uitputtingsslag met het warme weer. Ik heb nog steeds last van mijn voeten.”

,,Het is heel fijn om belangrijk te kunnen zijn voor het team. Dat is in de competitie niet altijd gelukt. Nu kwamen we twee keer goed voor de goal en scoorde ik beide kansen. We hebben het in de tweede helft sowieso goed gedaan als team. Het leek weer een beetje op de wedstrijd die we eerder dit seizoen speelden tegen Van Nispen (zat.).” In die wedstrijd in februari dit jaar kroonde VVSB (zat.) zich tot periodekampioen door de koploper en latere kampioen met 2-1 te verslaan op eigen veld.

Compliment
De teamprestatie tegen KMD werd eigenlijk ingegeven door een rode kaart voor Noordwijkerhouter Timo van der Raadt. Hij werd al voor het rustsignaal met twee keer geel naar de kant gestuurd. Met een 1-0 achterstand ook nog eens bij rust, besloot de technische staf het op een andere boeg te gooien. VVSB (zat.) liet KMD meer komen om zo in de omschakeling toe te slaan.

,,Dat is een compliment ook richting de staf. De tactische omzetting binnen ons team heeft goed uitgepakt. In de eerste helft was het een stuk minder. Wij probeerden nog wel ons middenveld in te spelen, maar daar werden we vaak goed vastgezet. Daardoor speelden we veel te vaak de lange bal. Het is wel zonde dat Timo nu geschorst is voor volgende week. Jaap Aartman trouwens ook, die kreeg ook twee keer geel. Het was ook wel echt een uitputtingsslag met het warme weer. Ik heb nog steeds last van mijn voeten.”

,,Ik kreeg gisteren al een fotootje toegestuurd vanaf ‘Intents’. Het zag er tof uit, maar toch ben ik blij dat ik het niet voor niets heb afgezegd.”

De zaterdagtak van VVSB neemt het in de volgende ronde op tegen LYRA uit De Lier, een dorp vlak naast Naaldwijk. Voor Immerzeel een onbekende tegenstander. ,,In de jeugd heb ik daar ooit voor een beker gespeeld. Meer weet ik er niet echt van. Alleen dat ze derde zijn geworden in dezelfde competitie als KMD. Die werden tweede. Het zal sowieso wel weer een zware pot worden.”

Plafond
Voor de spits van de zaterdagtak van VVSB staat z’n agenda komende zaterdag sowieso in het teken van voetbal. Geen kaartjes voor festivals of anderszins. ,,Er zijn nog genoeg leuke feestjes deze zomer. We hebben hier het hele jaar voor gevoetbald. Nu wil ik met die gasten ook kijken of we naar de Tweede Klasse kunnen promoveren. Ik heb ook in het eerste van VVSB gespeeld in de Tweede Divisie en nu wil ik gewoon zien waar met dit team het plafond ligt. Het zijn mooie gasten. Ik kreeg gisteren al een fotootje toegestuurd vanaf ‘Intents’. Het zag er tof uit, maar toch ben ik blij dat ik het niet voor niets heb afgezegd.”

Foto: Tino Stulen

Lees ook: ‘Hillegom neemt eerste horde in nacompetitie voor handhaving’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels