width=

Stefan Immerzeel voetbalt inmiddels voor het tweede seizoen bij de zaterdagtak van VVSB. Na een paar potjes voor de zondagafdeling in de Tweede Divisie koos hij voor het zaterdagelftal van de Noordwijkerhouters. Een keuze die hij met zijn hart gemaakt heeft.

Als echte Noordwijkerhouter voetballen in VVSB 1 (zondag): een droom voor veel jongens uit het dorp. Immerzeel mocht er even aan ruiken. Als aanvaller van zondag twee kwam hij een aantal keer uit voor het eerste elftal. Een gave ervaring om mee te maken volgens de hoofdpersoon zelf.

„Ik ben in het Sparta-stadion geweest en heb afgelopen juli nog meegedaan tegen Ajax. Een droom kwam voor me uit’’, somt Immerzeel zijn mooiste voetbalmomenten op. Maar door zijn ervaringen bij de zondag heeft hij zich natuurlijk ook als voetballer ontwikkeld. „Mijn tactisch denkvermogen is een stuk sterker geworden. Daarnaast leer je om veel sneller te handelen. Daardoor heb ik nu nog wel eens dat ik teveel tijd heb aan de bal. Dan ga ik nadenken en gaat het vaak mis.’’

Ambitie
Was het twee jaar geleden, bij de oprichting van het zaterdagelftal van de Noordwijkerhouters, een makkelijke keuze om voor de zaterdagtak van VVSB te kiezen? „Dat was het absoluut niet. Ik heb natuurlijk ook mijn ambitie. Eerlijk is eerlijk: van de Tweede Divisie naar vorig jaar nog de Vierde Klasse is natuurlijk een flinke stap achteruit. Daardoor heb ik destijds ook bewust gewacht of er nog clubs waren die interesse in mij hadden.’’

,,In mijn ogen heeft het dan geen zin om te verkassen”

Die kwamen er uiteindelijk ook, maar Hillegom kwam op het verkeerde moment. Daarnaast hadden Kagia en Van Nispen interesse in zijn diensten. „We hebben een plan voor de lange termijn met de zaterdagtak van VVSB. Ik was ervan overtuigd dat wij in ons eerste jaar kampioen werden. Met die gedachten wees ik Kagia en de zondagtak van Van Nispen af. Als wij zouden promoveren, speelden we namelijk op hetzelfde niveau als die twee clubs. In mijn ogen heeft het dan geen zin om te verkassen naar een andere club. Gelukkig zijn we in ons eerste jaar inderdaad direct kampioen geworden.’’

 Clubgevoel
„Hillegom had ook interesse in mijn diensten. Nick van Staveren ging naar Noordwijk en Jeroen Dedel naar SJC, dus ze waren dringend op zoek naar een spits. Maar ik had mijn ja woord al gegeven aan de club in Noordwijkerhout. Ik ben niet iemand die dan alsnog vertrekt. Ik blijf de club dan trouw’’, gaat Immerzeel verder.

Met die laatste woorden komt het clubgevoel van Immerzeel naar boven. Want het liefst wil de aanvaller met allemaal Noordwijkerhouters iets bereiken. Op de lange termijn doorstoten naar in ieder geval de Tweede Klasse en wie weet wat er daarna nog in het verschiet ligt. Inmiddels wordt er ook geprobeerd om de A-jeugd van VVSB te betrekken bij ‘de zaterdag’.

,,Zij moeten natuurlijk wel interesse in me hebben”

„Dit jaar zijn de eerste A-junioren doorgestroomd vanuit de jeugd. Wij proberen die jongens er zo goed mogelijk bij te betrekken. Hopelijk krijgen ze het dan naar hun zin en vertellen ze dat aan de huidige jongens van de A-selectie. Het is alleen maar leuk om er extra, jonge gasten bij te hebben en het niveau van het eerste elftal gaat uiteindelijk ook omhoog.’’

Heeft de Noordwijkerhouter zijn persoonlijke ambitie op voetbalgebied dan helemaal aan de kant geschoven? „Niet helemaal, maar ik ga de komende jaren eerst kijken of we met ons team hogerop kunnen komen. Dat lijkt me het leukst. Zodra dat niet het geval is, zien we wel weer verder. Wat me dan een leuke club lijkt? Teylingen, maar zij moeten natuurlijk wel interesse in me hebben.’’

Tekst: Roy van der Meij

Archieffoto: Orange pictures

Lees ook: ‘Polak: ruwe bolster, blanke pit’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag17.00Rijnsburgse Boys