Business as usual. En om er gelijk nog maar een andere Engelse uitdrukking aan toe te voegen; voor Noordwijk voelde het thuisduel tegen Achilles’29 zaterdagmiddag achteraf aan als another day at the office. De 4-0 overwinning die de koploper boekte tegen het Groesbeekse gezelschap voelde na afloop als niet meer dan normaal aan. Een tussendoortje voordat FC Lisse en FC Twente in de komende tien dagen in twee uitbeurten op het menu staan.

Zoals intussen te doen gebruikelijk stond de 1-0 op Sportpark Duinwetering ook dit keer binnen no-time op het scorebord. Maar anders dan de voorgaande thuisduels stokte de rood-witte doelpuntenmachine hierna. Geheel tegen de seizoenstraditie in zakte Noordwijk gaandeweg het eerste bedrijf steeds verder weg. Daarmee bood het de geplaagde tegenstander zelfs de kans om iets terug te doen.

Voormalig captain Martijn le Congé kon niet anders dan dit gegeven na afloop te onderstrepen. De middenvelder trad voor de tweede maal dit seizoen aan in de basis omdat Raïes Roshanali door meniscusproblemen niet inzetbaar was. ,,Nee, het was dit keer van onze kant geen goede wedstrijd. We waren vooral voor rust veel te slordig in balbezit. Zo eerlijk moet je zijn.”

,,Vooraf verwacht iedereen van ons dat zoiets wel vanzelf gaat.”

,,De focus neerleggen bij een tegenstander als Achilles’29 blijft altijd moeilijk. In feite heb je niets te winnen. Dat was achteraf ons grootste probleem. Hoewel wij ook kansen kregen, mochten we Roy Rondeltap dankbaar zijn dat hij ons voor rust met een fantastische redding voor de gelijkmaker behoedde.”

Verschil maken
Daarmee was de eerste helft afgedaan. Noordwijk gebruikte de thee vervolgens om orde op zaken te zetten. In een mum van tijd verdubbelde Tjeerd Westdijk de marge om na een uur spelen via Denzel James nummer drie op het scorebord te laten verschijnen. ,,Gelukkig hebben we in die fase het verschil wel weten te maken. Dat moet toch gebeuren want vooraf verwacht iedereen van ons dat zoiets wel vanzelf gaat”, blikte Le Congé terug.

Uiteindelijk maakte invaller Nick van Staveren met zijn bijna traditionele goal het kwartet vol. Meer zat er niet in voor Noordwijk dat (in)spannende weken tegemoet gaat. Le Congé is er op voorbereid, zo blijkt uit zijn woorden. Met achtereenvolgens bezoekjes aan FC Lisse en het bekerduel bij FC Twente kan zijn ploeg vol aan de bak.

,,FC Lisse zal alles uit de kast halen om zich te revancheren voor de 9-1 nederlaag bij DVS’33. Drie dagen later volgt alweer FC Twente en dat is een wedstrijd op zich. In de competitie zelf gaat het er nu vooral om dat we onze positie consolideren. Gelukkig zijn we er qua blessures en schorsingen schadevrij doorgekomen.”

,,En niet geheel onbelangrijk, we hebben dit keer de nul gehouden, want naast veel doelpunten voor hebben we er ook al de nodige tegen gekregen. De periodetitel is voor ons nog heel ver weg, daar denken we nu even niet aan. We gaan ons er nu op richten om de komende twee wedstrijden goed af te werken.”

,,En wat al die, vaak grote, uitslagen betreft, kijk ik intussen nergens meer van op.”

Over zijn eigen inbreng is Le Congé uiteraard te spreken. Van aanvoerder naar bankzitter is voor iedere voetballer een horrorscenario. Iets dat Wesley Goeman bij Rijnsburgse Boys dit seizoen ook is overkomen. ,,Ja, die vergelijking ligt natuurlijk voor de hand. Ook voor mij was het wel even flink slikken. Laat ik vooropstellen dat het voor Raies (Roshanali-red) natuurlijk zuur is wat hem nu is overkomen.”

Kans
,,Nu dat toch gebeurd is, moet ik er meteen staan. Dat is gelukt. Heel eerlijk gezegd is het top voor mij, zo eerlijk moet ik zijn. Het is in de situatie waarin ik verkeerde vooral een kwestie van hoe je ermee omgaat. Ik denk dat zoiets ook in de beoordeling wordt meegenomen. Mijn kans komt, wel heb ik me altijd voorgehouden, hoewel dat niet altijd gemakkelijk was.”

Over de ontwikkelingen in de competitie is Le Congè zelf ook verrast, waarbij het besef dat er nog een lange weg is af te leggen er wel degelijk is. ,,We staan er boven verwachting goed voor op momenteel. Dit had niemand van tevoren natuurlijk kunnen bedenken. En wat al die, vaak grote, uitslagen betreft, kijk ik intussen nergens meer van op.”

Noordwijk – Achilles’29 4-0 (1-0) 3. Wendt 1-0, 48. Westdijk 2-0, 60. James 3-0, 73. Van Staveren 4-0

Noordwijk: Rondeltap, Smith (66. Van Rijn), Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Le Congé, Achefay, Reynaers (84. Michel), Wendt, Westdijk, James (66. Van Staveren)

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Gemakzuchtig Quick Boys wint ‘slechts’ met 6-3′


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)