Max van Steen, 20 jaar, talentvolle aanvaller van Quick Boys. Als we zijn Instagram-profiel een beetje doorscrollen, komen we leuke plaatjes tegen. Wie is Max van Steen eigenlijk? Wat voor verhaal zit er achter deze jongen? Nou, een heel leuk verhaal. De Insta-Rondo met Max van Steen!

,,Dit was tegen Jong FC Groningen. Ik maakte toen de 1-0. Jammer genoeg werd het nog wel 1-1. Waarom ik deze foto geplaatst heb… Ik vond het een gave juichfoto. Dit is het eerste seizoen bij Quick Boys dat ik in het eerste elftal speel. Ik heb al meer mogen spelen, dan ik van te voren had verwacht. Vorig seizoen mocht ik een aantal keer invallen en was ik een zogenoemde potential.”

,,Het bevalt heel goed bij Quick Boys, ja. Het is een mooie grote club, waar altijd veel publiek is. Toen ik hier binnenkwam werd ik al meteen heel open ontvangen. Inmiddels ken ik al best veel mensen op de club. Als jonge jongen krijg ik echt kansen. Er staat altijd wel een redelijke druk op het elftal, maar dat weet je als je bij Quick Boys speelt.”

Te klein
,,Ik heb in de jeugd van ADO Den Haag gespeeld, daar ben ik na de F-jes naartoe gegaan. Het was een leuke en vooral leerzame tijd. Ik ben daar alleen op een wat minder leuke manier weggegaan. Ze zochten een grote jongen voor in de spits. Toen die er was, speelde ik niets meer. Nu ben ik 1.86 meter lang, maar toen nog niet. De puberteit zette bij mij vrij laat in.”

,,Of ik nog mensen ken uit die tijd… Ja, Rowdy van der Putten, die speelt nu bij FC Lisse. Dat is een maatje geworden. Verder spreek ik er weinig meer. Als ik het zo bekijk, zijn er ook niet heel veel uit mijn lichting die doorgestroomd zijn. Alleen Hector Hevel heeft nog in het eerste gespeeld. Hij speelt nu in Cyprus.”

,,Links is Gijs, m’n broertje. Rechts Guus, een vriendje van hem. We waren in Antwerpen toen deze foto gemaakt werd.”

,,Mijn broertje is negen jaar en speelt in de jeugd van Sparta dit seizoen. Dat gaat echt heel goed. Toen hij klein was, wilde hij eerst niet op voetbal. Hij wilde gaan hockeyen. Wij baalden thuis als een stekker en zeiden: echt vreselijk als je op hockey gaat. Maar goed, als hij dat wil. Mijn vader had inmiddels allemaal spullen voor hem gekocht, maar tijdens zijn eerste wedstrijd kwam hij erachter dat hij toch liever wel wilde voetballen.”

Doelpuntenmachine
,,En daar bleek hij goed in te zijn. Hij heeft voor Sparta bij Graaf Willem Vac in Wassenaar gespeeld. Dat is echt een hele leuke club. Dat heb ik wel gemerkt toen mijn broertje daar nog voetbalde.”

,,Hij zat in de F1 en werd kampioen. In één seizoen heeft hij 150 doelpunten gemaakt. Niet normaal. Hij is ook bij ADO Den Haag stage gaan lopen, maar bij Sparta beviel het hem beter. Daar vonden ze hem goed. Nu zit-ie daar in een hele goede lichting. Ik kan niet altijd kijken, maar als ik er ben, is het echt leuk om te zien.”

,,Qua voetballer is hij echt heel anders. Gijs is ook aanvaller, maar moet het meer van zijn snelheid hebben. Hij is razendsnel en is ook wat drukker. Ik ben de iets rustigere variant.”

Rotterdamse bluf
,,Ik ben echt onwijs trots op hem. Zelf vindt hij het ook heel erg leuk. Sparta is een nette club, maar wel echt Rotterdams. Niet iedereen is daar op zijn mondje gevallen, haha.”

,,Dit is samen met mijn vrienden, op een gala. Ik heb nog goed contact met vrienden van de middelbare school. Op feestje van elkaars studie zijn we eigenlijk wel van de partij.”

,,Ik studeer zelf communicatiewetenschappen op de VU in Amsterdam, zit in mijn eerste jaar. Vorig jaar deed ik nog bestuurskunde, maar dat was niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Ik vond het niet leuk. Communicatie wel. Dat is best wel breed. Je onderzoekt hoe bepaalde problemen bij bedrijven opgelost kunnen worden, hoe je als bedrijf bepaalde zaken naar buiten brengt. Dat soort dingen. Ik ben nu nog bezig met mijn bachelor, maar wil hierna misschien wel een master journalistiek doen.”

Collega?
,,Sportjournalist lijkt mij wel wat. Bij Voetbal in de Bollenstreek aan de slag? Haha, wie weet. Ik heb hier en daar inmiddels wel een ingangetje. Je weet niet wat er op je pad komt. Op de Universiteit kom je met veel dingen in aanraking…”

,,Het valt prima te combineren met het voetballen bij Quick Boys. Ik heb niet veel contacturen en het is ook niet heel ver reizen. Ik vind eigenlijk het prima zo.”

Foto boven: Orange Pictures
Foto’s in artikel: Instagram @maxvansteen

POPULAIRE BERICHTEN