Nadat de zondagtak van FC Lisse werd opgeheven, koos Sam van der Veek voor de overstap naar vv Kagia. De middenvelder slaagde erin om een basisplaats te veroveren op het Lisserbroekse middenveld. In deze editie van de Insta-rondo behandelen we niet alleen zijn periode bij FC Lisse zondag en zijn huidige periode bij Kagia, maar ook de plakplaatjes op zijn lichaam. 

Foto 1: In actie namens FC Lisse zondag. 

,,Ik moet eerlijk zeggen dat ik het voetballen op zondag niet mis. Het team dat we toen hadden mis ik wel. We waren eigenlijk een groep vrienden die in de selectie speelde. We hadden toen een aardig team met onder andere David Verweij en Rick van Dijk. Zij spelen nu bij SJC en doen het daar erg goed. Iedereen is toen zijn eigen kant opgegaan. Rick en David dus naar SJC, andere jongens gingen bij FC Lisse in een vriendenteam spelen of gingen naar Hillegom.”

,,Het mooiste moment dat ik in dit team heb meegemaakt, was toch wel het kampioenschap in de Derde Klasse. Dat was echt een mooie dag! Wij werden kampioen en het tweede elftal promoveerde via de nacompetitie. Er werd een aardig feestje gevierd na afloop.. In de Tweede Klasse hebben we het wel aardig gedaan. Het eerste jaar werden we vijfde of zesde. Het tweede jaar was wat minder: Toen slaagden we er via de nacompetitie wel in om ons te handhaven.” 

Foto 2: Hangend in de lucht namens zijn huidige club: Kagia. 

,,Nu ik deze foto zie, verbaas ik me over hoe hoog ik spring, haha. Dit was thuis tegen IJmuiden. Ik heb het fantastisch naar mijn zin bij Kagia en ik ben blij dat ik de stap naar deze club heb gemaakt. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik volgend seizoen ook nog bij Kagia speel, dat hangt nog van een paar dingen af.”

,,Het niveau bij Kagia is vergelijkbaar met de zondag van Lisse. Ik moet wel zeggen dat ik in het begin moest wennen aan de speelstijl. Ik was altijd gewend om 4-3-3 te spelen en hier bij Kagia spelen we altijd 4-4-2. Het was wel lekker dat er toen zes of zeven ploeggenoten van FC Lisse mee gingen naar Kagia, dat helpt toch.” 

Foto 3: De Tatoeage op zijn borst. 

,,Dit was in Curacao! Toen was ik op vakantie met Rick van Dijk en David Verweij. Ik zit aardig onder de plakplaatjes, ja. Veel mensen zeggen ook dat ze van mij geen tatoeage verwachten, haha. Ze zitten ook wel op plekken die je niet zo snel ziet zoals mijn borst, bovenbeen en op mijn voet. Ik heb ze laten zetten in Rotterdam. Daar ben ik eigenlijk via-via terecht gekomen.”

,,Deze tattoo heeft wel de meeste betekenis. De geboortedatum van mijn ouders staat erop en verder heb ik hem opgevuld, omdat ik dat mooi vind. Het is ook niet zo dat alle tatoeages een betekenis hebben. Ik heb ze ook gewoon omdat ik het mooi vind. Voorlopig laat ik er geen meer zetten, maar je weet maar nooit, haha. ” 

De Insta-rondo van Sam van der Veek! 

Foto: Cees van Hoogdalem

POPULAIRE BERICHTEN