De inbreng van Wesley Goeman creëerde rust in het spel van Rijnsburgse Boys tegen Spakenburg. De kalmte die juist het half uur daarvoor en vanaf het startsignaal ver te zoeken was. De middenvelder zorgde voor dynamiek die de tweededivisionist weer op het goede spoor zette. Op De Westmaat konden daardoor beide elftallen leven met het uiteindelijk 1-1 gelijke spel.

Na afloop waren de spelers vooral realistisch en niet te beroerd om de pijnlijke punten op te noemen van de zaterdagmiddag in de provincie Utrecht. Ook Masies Artien leek de berusten in de keuze om hem na een half uur naar de kant te halen. ,,Vanaf de bank dacht ik echt: wat gebeurt hier? Het liep gewoon niet achterin. We hadden in die fase gewoon met 3, 4-0 achter kunnen staan.”

Arbeid
De aanvoerder van vorig seizoen werd door trainer Wilfred van Leeuwen de bank afgestuurd om de balans terug te brengen in het veld. Koren op de molen van de middenvelder, die het vooral moet hebben van z’n degelijkheid en arbeidsethos. ,,Weet je, ook na mijn keuze om afscheid te nemen van Rijnsburgse Boys heb ik altijd tegen de trainer gezegd dat ik voor de ploeg zal staan, op het moment dat het echt moet. Dit was zo’n middag.”

,,Kijk, ik ben een winnaar. In eerste instantie dacht ik: poeh, er had meer ingezeten.”

,,Met mijn ervaring en een portie voetbalgogme kan ik de ploeg helpen op dit soort momenten. Op die manier kan ik iets toevoegen aan het elftal. De wedstrijd kantelde, op een positieve manier. Het is voor mij tof dat ik van waarde kan zijn, maar ik vind het nog leuker voor de ploeg zelf.”

Goeman was niet alleen de sleutel in de verandering van het spel voor de Rijnsburgers, hij schoot ook de enige geel-zwarte treffer op het scorebord vanaf de strafschopstip. In de tweede helft kwam het elftal van Van Leeuwen veel beter in het spel en werd Spakenburg vooral nog gevaarlijk in de tegenstoot.

Max Hudepohl snelt over de linkerflank van de Rijnsburgers langs z’n directe tegenstander

Nadat oud-Katwijker Kevin Sterling in de tweede helft moest inrukken na twee gele kaarten ontspon er zich nog een bloedstollende slotfase. Philip Ties kreeg de beste kans voor de thuisploeg, Joël Tillema en Frank Tervoert hadden de bezoekers in de blessuretijd nog op een voorsprong kunnen schieten. Geen van allen troffen doel.

In de kijker
Alles bij elkaar opgeteld kon Goeman dus nog best leven met het gelijke spel. ,,Kijk, ik ben een winnaar. In eerste instantie dacht ik: poeh, er had meer ingezeten. Maar op basis van de eerste twintig, vijfentwintig minuten had een 3-0-achterstand niet gek geweest. Dat we gelijkspelen is dan weer op basis van de tweede helft wel terecht.”

,,Waar het mij vooral om gaat is dat het gevoel goed moet zijn; met de ploeg, de club en met de trainer.”

Voor Goeman was het in ieder geval weer een goed moment om zichzelf enigszins in de kijker te spelen van zijn toekomstige clubs. Wie dat kunnen zijn, liet de 27-jarige speler nog niet los. ,,Van tevoren heb ik ook uitgesproken dat ik geen haast heb in het vinden van een nieuwe vereniging. Maar er is wel wat contact met andere clubs.”

,,Sowieso zou ik nu nog tot 31 januari hebben, mocht ik in de winterstop al een nieuwe ploeg willen hebben. Maar waar het mij vooral om gaat is dat het gevoel goed moet zijn; met de ploeg, de club en met de trainer.

Foto’s: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Competitiestart Ter Leede lijkt op die van vorig jaar’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 19 mrt.
Oefenduel
Katwijk2-5Jong ADO Den Haag
Za. 23 mrt.
Eemdijk14.30Quick Boys
FC Lisse14.30DVS'33 Ermelo
Ter Leede14.30SC Feyenoord
FC Rijnvogels14.30Swift
Soccer Boys14.30Valken '68
Kagia14.30HYS
Nieuwkoop14.30Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)15.00Zwammerdam
Katwijk15.30Rijnsburgse Boys
Achilles '2918.00Noordwijk
SJC18.00SteDoCo
Zo. 24 mrt.
Hillegom14.00Velsen
Foreholte14.00RVC'33
GDA14.00Teylingen
VCS14.30Warmunda