Sam Lemmers kwam superlatieven tekort om zijn gedenkwaardige invalbeurt in de wedstrijd van Foreholte tegen Schipluiden te beschrijven. De speler van het tweede elftal loodste de Voorhouters met twee treffers naar een 3-2 zege. Extra zoet smaakte de winnende goal diep in blessuretijd. ,,Geweldig, absurd en prachtig”, jubelde Lemmers.

,,Dit voelt heel lekker”, ging Lemmers verder. ,,Ik ben natuurlijk geen speler van het eerste. Ik had al negentig minuten in het tweede gespeeld. Omdat we selectiespelers tekort komen, moeten er ieder wedstrijd een paar spelers aansluiten bij het eerste. Bij de 1-1 had ik al het gevoel: ‘lekker, ik ben belangrijk voor de ploeg’. Die 3-2 was natuurlijk helemaal geweldig.”

Lemmers vond de zege meer dan terecht. ,,We waren de eerste helft heer en meester, alleen verzuimden we te scoren. Die 0-1 was teleurstellend, maar we herpakten ons snel. We gingen heel opportunistisch spelen, met vijf spitsen.” Lemmers kopte de 1-1 binnen, waarna Dennie Luigies de Voorhouters op voorsprong zette. Een fikse tegenvaller was de 2-2 van Schipluiden.

Diep in blessuretijd brak het moment van Lemmers aan. ,,Ik had de bal kunnen kaatsen, maar ik draaide weg”, blikt hij terug. ,,Van wat ik hoorde na afloop stuurde ik vier spelers het bos in. Een heerlijk moment. En een dikverdiende overwinning.”

Zijn optreden smaakt naar meer voor Lemmers, al beseft hij dat het pittig wordt om een vaste waarde te worden. ,,De resultaten zijn goed, dus dat maakt het lastig om een plekje te bemachtigen. Volgende week is het tweede vrij en speelt het eerste een bekerwedstrijd tegen Ter Leede. Ik verwacht er wel bij zitten.”

Foto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude