Eindelijk is FC Lisse weer enigszins waar het hoort: het linkerrijtje. Na een periode van mindere resultaten en een recordnederlaag bij DVS’33 in Ermelo (9-1) lijkt de club het lek weer helemaal boven te hebben. De ploeg van Robbert de Ruiter is ondertussen aan een serie bezig en klimt daardoor steeds verder op de ranglijst. Sinds de overwinning op Achilles ’29 (2-4) in Groesbeek van afgelopen zaterdag staat de club officieel weer bij de eerste negen clubs van de ranglijst.

En die plek in de subtop was iets wat de club even nodig had. Na de degradatie uit de Tweede Divisie ging de bezem door de selectie van FC Lisse. De oudere krachten vertrokken en er werd vers bloed aangetrokken. De Ruiter en zijn mannen begonnen daardoor vals aan de start van Derde Divisie en stonden op een gegeven moment zelfs bij de onderste zes ploegen. Lisse bleef ondertussen stug doorgaan met wat het voor ogen had: bouwen aan een succesvol en jong elftal.

,,Ik ben geen jongen die moeilijk doet, want daar heb ik niks aan.”

Nu, een paar weken later, lijkt het elftal wat constanter. Ook de resultaten zitten mee. Zo ook afgelopen zaterdagmiddag in Groesbeek bij het geplaagde Achilles’29.

Zelfde liedje
,,De overwinning was verdiend”, concludeerde invaller Bas Buimer een dag na de wedstrijd. ,,We kwamen al heel snel op 0-1 en 0-2 en kregen kansen op die derde goal. Ik zat zelf op de bank, maar eerlijk gezegd dacht ik al dat die punten binnen waren. Eigenlijk gebeurde daarna hetzelfde als vorige week tegen Eemdijk. Binnen een paar minuten na de rust gaven we het zelf weg en daardoor werd het nog erg moeilijk.”

Thierry Monteny in actie tussen twee verdedigers van Achilles’29. 

Het leidde er wel toe dat De Ruiter uiteindelijk besloot om een extra spits te brengen. Een kans voor Buimer dus. Die kans greep de aanvaller met beide handen aan, want uit een hoekschop kopte hij de beslissende 2-4 tegen de touwen.

,,Ik heb een hele goede voorbereiding gedraaid, waarin ik veel scoorde. Aan het einde daarvan raakte ik geblesseerd en lag ik er anderhalve week uit. Dat zorgde er ook voor dat ik buiten de basis viel. Ik heb voor mezelf besloten om de knop om te zetten en gewoon keihard te trainen. Ik ben geen jongen die moeilijk doet, want daar heb ik niks aan. Ik heb vorige week zelfs nog met het tweede meegedaan om ritme op te doen. Ik moet gewoon positief blijven.”

Droomstart
Toch leek het er in eerste instantie op dat Buimer helemaal niet nodig was in Groesbeek. De bezoekers kwamen na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Milton Klooster werd aan de rechterkant van het strafschopgebied gevonden en haalde uit: 0-1. Kort daarna werd de voorsprong verdubbeld. Deze keer was het Oussama Siali die kon opduiken voor de keeper en kon scoren: 0-2.

,,Vanaf dat moment gaf de trainer aan dat ik nodig was”

Na de thee deed de thuisploeg nog wat terug via Kevin Schmidt: 1-2. Even later mochten de zwart-witten aanleggen voor een vrije schop en deden dat behoorlijk. Lisse-doelman Erik Cummins kon de vrije trap ternauwernood redden, maar zag dat Julien Clout van dichtbij alsnog raak schoot: 2-2.

Invallers doen het
,,Vanaf dat moment gaf de trainer aan dat ik nodig was”, zei Buimer over zijn invalbeurt. ,,Niet alleen ik, want hij wisselde sowieso erg aanvallend door Luca Tarani en Ayoub Aït Afkir ook in te brengen. Ik ben een spits die energie in de wedstrijd probeert te leggen en ik denk dat dat gelukt is.”

Na een goede actie van invaller Tarani kon Moubarak Adouch bereikt worden. De middenvelder haalde uit en zag dat zijn schot van richting werd veranderd, waardoor de keeper er niet meer bij kon: 2-3. Buimer zorgde voor het slotakkoord door uit een hoekschop de beslissende en vierde treffer tegen de touwen aan te werken.

Achilles’ 29 – FC Lisse 2-4 (0-2) 17. Klooster 0-1, 24. Siali 0-2, 47. Schmidt 1-2, 51. Clout 2-2, 73. Adouch 2-3, 86. Buimer 2-4.

FC Lisse: Cummins, Koomen, Valk, Stevens, Oehlers, Rauws, Siaili (78. Buimer), Adouch, Klooster (82. Aït Afkir), Van der Putten, Monteny (72. Tarani).

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook: ‘De jackpot blijft onaangeroerd aan de Duinwetering’ 

Samenvatting Achilles’ 29 – FC Lisse (Beelden: FC Lisse TV)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 19 mrt.
Oefenduel
Katwijk2-5Jong ADO Den Haag
Za. 23 mrt.
Eemdijk14.30Quick Boys
FC Lisse14.30DVS'33 Ermelo
Ter Leede14.30SC Feyenoord
FC Rijnvogels14.30Swift
Soccer Boys14.30Valken '68
Kagia14.30HYS
Nieuwkoop14.30Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)15.00Zwammerdam
Katwijk15.30Rijnsburgse Boys
Achilles '2918.00Noordwijk
SJC18.00SteDoCo
Zo. 24 mrt.
Hillegom14.00Velsen
Foreholte14.00RVC'33
GDA14.00Teylingen
VCS14.30Warmunda