Met het binnenhalen van Ismail Çelen heeft Rijnsburgse Boys een speler in huis gehaald waar het – als de voortekenen niet bedriegen – nog veel plezier aan gaat beleven. Na zijn kortstondige avontuur bij IJsselmeervolgels hoopt de middenvelder op de Middelmors die voor hem vervelende periode definitief achter zich te laten. ,,Ik wil weer de speler zijn die ik ook bij Leonidas was. En na twee maanden kan ik zeggen dat mijn keuze voor RBB vooralsnog goed is uitgepakt.”

De Rotterdammer speelde tot zijn 28e in de regio Rotterdam voor achtereenvolgens RFC, XerxesDZB, Neptunus, Sparta en opnieuw Leonidas, waarmee hij naar de (zondag)Topklasse promoveerde. In de regio Rijnmond werd Çelen in het seizoen 2013-2014 bovendien tot middenvelder van het jaar verkozen. Dat leverde hem vervolgens een contract op bij de Rooien. Een succesnummer werd het niet in Spakenburg. ,,Ik koos mede voor Ijsselmeervogels, omdat Dogan Corneille daar toen trainer was. Zijn speelwijze sprak me aan. Maar nadat Dogan al na twee (!) wedstrijden werd ontslagen en vervolgens Frans Adelaar op het toneel verscheen, was het meteen gedaan. Adelaar koos voor de jongens die hij al kende uit een eerdere periode bij de club.”

,,Toen we afgelopen februari op een dertiende plaats bivakkeerden, was er plotseling wel een plek in de basis voor me. Mijn besluit om te vertrekken had ik toen al genomen. Gelukkig ging het na mijn rentree wel beter. We wonnen zelfs nog de landelijke amateurbeker en waren al vrij snel weg uit de gevarenzone. Toen ik vertrok kon ik een lange neus maken. Lekker doei! Het voelde als een revanche.”

Pirlo
Met Çelen lijkt een kleine Andrea Pirlo in de Duin- en Bollenstreek zijn intrede te hebben gedaan. De overeenkomsten met de Italiaanse balkunstenaar is er qua uiterlijk en ook enigszins in zijn spel. ,,Leuk, dat je dat zegt”, kaatst Ismail Çelen de bal terug als hij hiermee wordt geconfronteerd. ,,Kort na mijn entree bij Rijnsburgse Boys kwam ik die vergelijking ook al tegen. Waarmee ik me natuurlijk niet op dezelfde hoogte met hem wil en kan plaatsen, maar zoiets doet me wel deugd”, lacht de middenvelder zijn tanden bloot.

Op Middelmors voelt hij het vertrouwen dat hij in Spakenburg zo miste. De verdedigende middenvelder, die ook nog deel uitmaakte van het Turkse nationale futsalteam, heeft passie, inzet en strijd hoog in het vaandel staan. ,,Dat is altijd de basis. In het veld wil ik altijd winnen.”

Dat bleek ook afgelopen zaterdag in de met 3-0 gewonnen topper tegen Spakenburg. Çelen heerste op het middenveld en ging voorop in de strijd. Want behalve uitgerust met een flinke portie techniek schuwt hij de strijd niet. ,,In de slotfase had ik een flinke aanvaring met Adi Draganovic. Er dreigde zelfs even een opstootje. Dan moet je toch de kalmte bewaren en weer tijdig weg zijn. In het veld vind ik het mijn taak om mijn medespelers neer te zetten en te blijven coachen. Op de positie waar ik speel is dat niet zo gek natuurlijk. Maar iemand neemt pas iets van je aan als je het zelf ook kan laten zien. Dat moet je wel afdwingen. Dat gaat me hier goed af. Hopelijk is de overwinning van afgelopen zaterdag de opmaat voor nog veel meer moois.”

Tekst: Leo Schrama

Foto: Hans Schalk/HP ProSportpics


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Bewerken
Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)