,,Op vrijdagmiddag zat ik op mijn werk een borreltje te doen. Je kent het wel. Op dat moment Whatsappte Sven de Ridder mij: ‘Ivo, wil jij op doel?” Ik wist dat onze doelmannen geblesseerd waren en vanwege een blessure aan mijn achillespees kon ik zelf niet in de spits. Dus ben ik op deze manier mijn team maar gaan helpen.”

Dit verhaal stamt niet uit de onderbond van de KNVB, is geen wedstrijdsprookje uit de kelderklasse. Toch is het weer typisch Van Nispen (zat.) waar zo’n situatie zich voor kan doen. Het vriendenteam uit de Derde Klasse had met Sven van Hensbergen en Mike van der Vlugt in de ziekenboeg een accuut keepersprobleem.

,,Van Nispen heeft ons nog geholpen om een keeper te zoeken. Maar er was echt niemand beschikbaar. Tja, ik ben twee meter. Dus ben ik zelf maar op de goal gaan staan. Het was wel echt de eerste keer en ik heb er ook helemaal geen ervaring mee.”

Schiettent
De tegenstander, DSVP, had voor het duel vernomen hoe de zaken ervoor stonden en grapten al dat vanaf minuut één elke bal op de goal moest worden geschoten. In de wedstrijd zelf kwam daar overigens weinig van terecht. ,,Het werd niet de schiettent die we van te voren hadden verwacht.”

,,Ik vroeg aan Sven hoevaak hij de nul had gehouden tot nu toe in vijf wedstrijden? Eén keer, zei hij. Ik ook, zei ik toen.”

,,Ik moest slechts één keer echt in actie komen. Die bal redde ik ook nog met mijn voeten in plaats van met mijn handen. Ik blijf toch een voetballer hè? Aan het begin van het duel pakte ik een paar hoge ballen uit de lucht. Dat geeft je toch wel enigszins wat vertrouwen. Ook hebben onze verdedigers mij wel wat ontzien. Ballen die ze normaal door hadden laten gaan voor andere keepers, rosten ze nu weg.”

De wedstrijd zelf had meer weg van en typische 0-0-wedstrijd volgens Van der Vlugt. ,,Voorin hadden we het lastig. Jeffrey Koemans was er niet en ik stond zelf in de goal. Alleen Jon Joost Cornelissens stond nog voorin. Hij miste in de eerste helft zelfs nog een strafschop. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld iets anders en hebben we terecht gewonnen.” Cornelissens maakte zijn fout vanaf elf meter goed. De andere goal kwam op naam van nieuwkomer Floris-Jan Hinnen.

,,Vooral Polman, die doet bij elke club het licht uit.”

Daarmee hield Van der Vlugt ook nog de nul in Pijnacker. ,,Je begrijpt wel dat daar na afloop de nodige grapjes over werden gemaakt?”, lacht de invalkeeper. ,,Ik vroeg aan Sven hoevaak hij de nul had gehouden tot nu toe in vijf wedstrijden? Eén keer, zei hij. Ik ook, zei ik toen.”

VVSB-thuis
Over een week zal Van Hensbergen, die de wedstrijd aan zich voorbij liet gaan vanwege rugklachten, er waarschijnlijk wel weer instaan. ,,Ja, dit was echt eenmalig. Volgende week spelen we tegen VVSB. Daar gaan we dit kunstje niet nog een keer uithalen.”

De overwinning werd daarna door enkelen nog even in Pijnacker gevierd. ,,We proberen altijd wel een drankje te doen met de tegenstanders. Ze wilden nu met ons naar een dorpsfeest. Negentig procent is toch gaan stappen in Leiden, want we waren rond 18:00 uur daar wel klaar en het feestje begon om 20:00 uur. Michiel Polman en Eyob Schoenmaker zijn nog wel gebleven. Maar daar noem je er ook twee. Vooral Polman, die doet bij elke club het licht uit.”

Archieffoto: Cees van Hoogdalem

Lees ook: ‘Quick Boys vergeet in Veenendaal de koppositie te pakken’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys14.30ONS Sneek
Noordwijk14.30Eemdijk
SteDoCo14.30FC Lisse
ASWH14.30SJC
Ter Leede14.30FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30SVC '08
Van Nispen (zat.)14.30Lugdunum
VVSB (zat.)14.30Be Fair
VVC FC14.30Kagia
Koninklijke HFC15.30Katwijk
GVVV15.30Rijnsburgse Boys
VVSB15.30FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA