Tijdens de wedstrijd Valken’ 68 – Lugdunum (5-1) op 12 mei van dit jaar sloeg het noodlot toe voor Jaap van der Plas. De middenvelder scheurde zijn kruisband af van de rechterknie en staat voor een lange revalidatie. Het is voor de 30-jarige middenvelder de eerste keer dat zijn geduld op de proef wordt gesteld met zo’n langdurige blessure. 

Slechts een enkele keer  eerder stond Van der Plas voor langere tijd langs de kant. Een enkelbreuk zorgde er in het verleden voor dat hij weken niet kon spelen. Verder heeft de Katwijker geen ervaring met langdurige blessures. Tot die zaterdag in mei. In het duel met de Leidse ploeg Lugdunum zakte de middenvelder door zijn knie.

,,Toen ik hoorde dat ik mijn kruisband had afgescheurd dacht ik: ik kap ermee.”

,,Ik had toen in het begin wat last, maar besloot om toch nog even door te spelen”, reageert de Katwijker stoïcijns op het oplopen van zijn blessure. ,,Ik heb een scheur in mijn kruisband en ook in mijn meniscus, dus het gaat een lange revalidatie worden. Waarschijnlijk negen maanden.”

Stoppen
Met zijn dertig jaar is Van der Plas niet meer de jongste. Een zware blessure oplopen is niet bepaald gunstig met die leeftijd. In september wordt de ex-Quick Boys-speler eenendertig. Nadat hij hoorde dat een lange en zware revalidatie te wachten stonden, nam de middenvelder gelijk zijn opties door.

,,Toen ik hoorde dat ik mijn kruisband had afgescheurd dacht ik: ik kap ermee. Later ga je het een beetje relativeren en dan besef je dat je het spelletje te leuk vindt. Ik vind het voor mezelf een uitdaging om weer fit te worden. Mocht het niet lukken dan heb ik er voor mezelf alsnog alles aan gedaan en krijg ik er geen spijt van.”

Technische staf
De speler van Valken’ 68 noemt zichzelf ‘ongeduldig’. Dat hij lang langs de kant staat te kijken doet hem zeer. Toch probeert Van der Plas het meest positieve eruit te halen. De afgelopen wedstrijden zat de speler op de bank om zijn team aan te moedigen en van advies te voorzien.

,,Ik heb van Arie van Duijn het aanbod gekregen om tot de winterstop als assistent betrokken te blijven bij het team”, erkent de middenvelder. ,,Daar ga ik het eerst met de groep over hebben, aangezien ik daarna in de selectie terugkeer als speler. Ik zie het wel als iets leuks en ik sta er zeker voor open. Ik hoop in februari weer minuten te maken in de Eerste Klasse”, sluit de Katwijker af met een knipoog.

Foto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Valken’ 68 viert 50-jarig bestaan, voorzitter geëerd met waarderingsspeldje’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)