ASWH en Noordwijk gaan bepalen wie van de twee er promoveert naar de Derde Divisie. Eerder deze week sprak VIDB al met Noordwijk-middenvelder Diederick Hoogerwaard. Met nog minder dan 24 uur te gaan is het de beurt aan ASWH-trainer Jack van den Berg. ,,Noordwijk mag eigenlijk nog blij zijn dat het leeft.”

De Rotterdamse oefenmeester, nuchter zoals altijd en gepokt en gemazeld in de voetbalwereld, kijkt toch uit naar het duel van morgen. Eerder werd hij al kampioen met IFC van de Eerste Klasse B, promotie naar de Derde Divisie zou er een topseizoen van maken. Een niet eens meer verwachte promotie voor Van den Berg en ASWH. ,,Voor ons is het al een bonus dat we hier staan. We zijn slecht begonnen en niemand had er eigenlijk meer rekening mee gehouden. Maar nu we er staan, willen we ook verder. ASWH heeft die ambitie ook. Daar ben ik tenslotte voor aangesteld.”

Van den Berg vindt dat zijn ploeg met een flinke bonus had moeten beginnen aan morgen. Uiteindelijk werd het nog 2-2 op de Duinwetering, maar daar mocht vooral Noordwijk niet mee klagen. ,,Dat vind ik wel. De 3-1 lag echt voor het oprapen. Dat we die missen, is echt niet te geloven.”

Rode kaart
Waar Van der Berg zich nog steeds boos over maakt is de situatie rondom Mark Veerman in de beginfase. De Noordwijk-verdediger raakte eerst al tot twee keer toe een ASWH-speler en gaf hem daarna nog een duw net onder keel. Een absolute rode kaart, maar scheidsrechter Gerritsen stond er bij en kijk ernaar en deed alsof zijn neus bloedde. ,,Daar was geen twijfel over mogelijk. Dat vind op z’n zachtst gezegd bedenkelijk, laat ik daar maar bij houden”, zegt de Hagenaar. ,,Maar dan wordt het wel tien tegen elf en 1-0 achter. Dan krijg je een hele andere wedstrijd.” Morgen fluit Ron Karremans. Die kan de goedkeuring van de oefenmeester zeker wegdragen. ,,Een hele goede. Eigenlijk de beste voor dit soort duels.”

Wat hem ook bevreemd is het hoger beroep rondom Noordwijk-keeper Mustafa Amezrine. ,,Normaal is de KNVB heel snel met dit soort zaken. Heb je al binnen een mum van tijd een schorsing en nu duurt het wel erg lang voordat er een uitspraak is in hoger beroep.”

Thuisvoordeel
Van den Berg verwacht opnieuw een gelijk opgaand duel. Het thuisvoordeel zegt hem weinig. ,,Zo gaat dat met een finale. Het maakt niet heel veel uit wie er thuis speelt denk ik, maar als we mochten kiezen, was dit wel het beste scenario. Bij winst gelijk lekker de kantine in.”

,,Wij zullen spelen zoals we dat altijd doen. Wij hebben weliswaar Noordwijk-uit laten lopen, maar daarvoor en daarna ook een sterke reeks neergezet. En vorige week de beker gewonnen door Kozakken Boys te kloppen. Het gaat met de week beter. Iedereen is ook fit en geen schorsingen. De groep staat er goed voor.”

Toch is hij beducht voor Noordwijk. ,,Noordwijk heeft gewoon een hele goede ploeg. Voor hun is het heel vervelend dat alles op één wedstrijd aankomt, terwijl ze net te kort kwamen voor de titel. Als je dan ineens met lege handen zou komen te staan, komt dat wel aan. Maar wij zijn zeker geen Calimero. Bij Noordwijk is er geen procentje twijfel las ik van de week. Wij zijn niet zo overtuigd. Van de negen ploegen was Noordwijk natuurlijk de zwaarste die je kon loten. Maar dat zullen zij waarschijnlijk ook over ons zeggen.”

Van den Berg kijkt tenslotte vooruit naar het weer van morgen. Dat kan nog een rol gaan spelen. ,,Het wordt benauwd en warm voorspellen de kenners. Dan is het zaak dat je de bal in de ploeg houdt. Niet te veel energie verspillen want het kan ook zomaar 120 minuten duren.”

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)