Met zijn acties en snelle dribbels schittert Denzel James wekelijks bij vv Noordwijk. Afgelopen zaterdag nog, scoorde hij op prachtige wijze tegen VVOG. Met een vlammend schot in de korte hoek zette hij de koploper van de Derde Divisie op het goed spoor tegen de Harderwijkers. In de herfstvakantie is de rappe vleugelspeler één van de trainers tijdens de VIDB Voetbaldagen.

De inmiddels 24-jarige James ziet als voetballer een tendens in dit soort evenementen. ,,Ik heb het idee dat dit soort voetbalclinics de laatste jaren veel meer georganiseerd worden dan vroeger. Dat is alleen maar positief. Ik werd gevraagd door Youssef Ait El Houssi en vond het een goed idee om mee te doen.’’

Persconferentie
De Noordwijk-speler verwacht een volgeboekt evenement. Volgens hem is de kracht vooral dat er jongens en meisjes aan mee kunnen, die zelf niet in een selectie voetballen van hun favoriete club. ,,Zo heeft elk kind de kans om hieraan deel te nemen. Iedereen zal zijn best doen, maar het belangrijkste is dat we met zijn allen plezier hebben. Ik ben benieuwd wat voor vragen de kinderen gaan stellen tijdens de persconferentie. Zelf ga ik ook het één en ander vragen aan de kinderen. Zo probeer ik ze erbij te betrekken.’’

,,Je moet plezier hebben in het spelletje, want anders kom je nergens.”

James werkt zelf op een kinderdagverblijf. De twintiger heeft zodoende ervaring genoeg met kinderen en hun gedrag. „Iedereen is leuk op zijn eigen manier. Dat maakt kinderen zo speciaal. Of ik een voorbeeldfunctie heb nu ik bij Noordwijk speel? Dat wil ik niet zeggen, maar ik kan wel begrijpen dat de jeugd tegen ons opkijkt en denkt: daar wil ik later ook staan. Ik kan alleen maar zeggen dat je plezier moet hebben in het spelletje, want anders kom je nergens. Verder moet je hard werken en in jezelf geloven.’

Kinderdagverblijf
Z’n voorbeeldfunctie draagt hij ook uit in z’n werk. Hij ziet dagelijks hoe kinderen steeds minder naar buiten gaan en kiezen voor mobieltjes of Playstations. ,,Bij mijn kinderdagverblijf ga ik na het fruit eten altijd even naar buiten. Maar ook thuis kan je dat aan de jeugd vertellen. Er zijn genoeg sportactiviteiten te doen.’’

,,Andere spelers eten weer warm voor de training. Als je het maar niet overslaat.’’

„Ook gezond eten is belangrijk voor iedereen’’, vervolgt hij. „Ik vind persoonlijk het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag, omdat je dan nog een hele dag voor je hebt. Ik eet altijd warm na de trainingen, maar dat is maar net wat wat je zelf het lekkerst vindt. Andere spelers eten weer warm voor de training. Als je het maar niet overslaat.’’

Niet nadenken
De linksbuiten maakte afgelopen zaterdag tegen VVOG op schitterende wijze de 1-0 voor zijn ploeg. Hoe zou hij dat doelpunt beschrijven aan de kinderen? „Als een goal die ik nooit meer maak’’, zegt James lachend. „Ik schoot die bal, omdat ik dacht dat die er lekker voor lag. Ik dacht er niet bij na, dat is af en toe belangrijk.’’

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Teijsse: ,,Kinderen gaan veel minder naar buiten, dat helpt ook niet”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO